Новините в джаза начело с Михаил Йосифов закриват националното си турне с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора


Новините в джаза начело с Михаил Йосифов закриват националното си турне с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора

1813

Младият музикален проект Новините в джаза начело с изключителния джаз музикант и преподавател Михаил Йосифов ще закрие националното си турне, представящо дебютния им албум "Първа емисия", с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора съответно на 17, 18 и 19 октомври.

И трите събития ще са на закрито от 19.00 ч. В Русе ще ги видим в зала "Европа", Доходно здание, във Велико Търново врати отваря театрален салон на Народно читалище "Надежда 1869", а в Стара Загора - Регионалната библиотека "Захарий Княжески".

Както MySound.bg своевременно писа, през пролетта талантливата формация представи за първи път пред публика своя дебют "Първа емисия". Това музикално пътешествие с 11 авторски композиции беше представено на концерти в Пловдив, София, Варна и Бургас, като навсякъде се радваше на силен интерес и на позитивни отзиви от местната публика.

Цялото турне е съпроводено и от музикални работилници в училищата по изкуства във всеки посетен град. В Русе, Велико Търново и Стара Загора също предстоят открити уроци в местните музикални училища в дните след концертите, а именно на 18, 19 и 20 октомври.

Формацията, ръководена от Мишо Йосифов, имаше и доста пъстро музикално лято. "Първа емисия" слушаха и посетителите на няколко фестивала в страната, а именно "Джаз вечери в Градската градина" в Благоевград, Jazz ArtEco Troyan Fest в Троян и международния джаз фест "Д-р Емил Илиев" в Боровец.

Няколко дни преди трите концерта на Новините в джаза, самият Михаил Йосифов ще се завърне в България от поредното европейско турне с американската банда Pink Martini.

Билети за концертите в Русе, Велико Търново и Стара Загора могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, както и на място в:

Русе – касата на Доходно здание
Велико Търново – Централен офис на Туристически-информационен център на улица "Христо Ботев" № 5
Стара Загора – касата на Държавна опера

Всички събития са с вход свободен за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и Новините в джаза за представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации".

Още - на:

Facebook: Новините в джаза
Instagram: Новините в джаза

Събитията във Фейсбук:

https://fb.me/e/6bdCSJf8E
https://fb.me/e/6qIGyFoT5
https://fb.me/e/ZQ3btT6P

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички