Аврил Лавин и Мюуз отнесоха наградите на Ем Ти Ви Юръп


Аврил Лавин и Мюуз отнесоха наградите на Ем Ти Ви Юръп

3380

Аврил Лавин и Мюуз взеха по две отличия на снощната церемония по връчването на наградите на "Ем Ти Ви Юръп" в "Олимпиахале" в Мюнхен, Германия.

Мюуз взеха наградата "Хедлайнер", която се дава на артисти с най-добри концертни изяви през годината и наградата за най-добър британски и ирландски артист.

Аврил Лавин изненадващо грабна двата сериозни приза за най-пристрастяващо парче ("Girlfriend") и за соло артист на годината, като и в двете категории победи Джъстин Тимбърлейк.

Джъстин имаше най-много номинации - четири, но не получи нито една награда.

Риана спечели наградата за ърбън.

Група на годината пък станаха Линкин Парк.

Те загубиха наградата за албум на годината, която отиде при Нели Фуртадо за "Loose" и наградата за рок, която отнесоха Търти Секъндс Ту Марс.

За втора поредна година Кание Уест загуби наградата за видео и то отново от французите Джъстис. Както Джъстис, така и връчващите наградата не спестиха подигравките си към Кание, който миналата година грабна микрофона и дръпна гневна реч по повода, обърната неясно към кого, тъй като наградите на "Ем Ти Ви Юръп" се определят чрез гласуване от зрителите.

В категорията за международни артисти спечелиха "домакините" от Токио Хотел.

В новата категория "Нови звуци от Европа" до финала достигнаха румънците Фирма, турците Йакуп и естонците Бедуетърс, които накрая спечелиха и наградата.

Единствената музикална награда, която се определя не от публиката, а от самите изпълнители - изключитено престижната "Изборът на артистите", отиде у Ейми Уайнхаус.

Ейми се качи на сцената във видимо неадекватно състояние, погледна лошо, измуча нещо средно между "аа" и "тенкс", обели още няколко белтъка и си тръгна без да каже нищо, което предизвика леки освирквания от страна на публиката.

Минути по-късно тя пя, показвайки наистина чудовищния си талант, но се клатеше по сцената и забравяше думите на песента си подобно на Бритни Спиърс на Видеонаградите на "Ем Ти Ви" неотдавна. На няколко пъти певицата спонтанно забърса лявата си ноздра, оставяйки впечатлението на друсана до козирката.

Другото голямо изпълнение на вечерта направиха Бейбишембълс. Преди шоуто Пийт Дохърти показа на журналистите антинаркотичния си имплантант и заяви, че в момента е чист и е приключил с нарко изпълненията. Слуховете, че на церемонията Пийт ще пее в дует с Ейми Уайнхаус не се потвърдиха, но фронтменът потвърди, че поне са записвали заедно.

Посрещнатият с възторг водещ на церемонията Снууп Дог обаче се провали напълно. Той беше тъп, безинтересен и самовлюбен, а номерата му - изтъркани. За капак тежкият му акцент остави част от казаните неща неразбираеми за германската публика и европейските зрители. Опитът му към края на шоуто да направи "игра с публиката" се издъни изцяло, тъй като стана ясно, че на моменти почти никой не разбира негро-американо-английския му.

Без да блестят с нищо особено, ко-водещите от Фуу Файтърс - които уж също са американци - се справиха значително по-добре като аниматори и нямаха езикова бариера с публиката. Фуу силно впечатлиха и с лайв изпълнението си, с което откриха церемонията.

Домакините зашеметиха с умопомрачително футуристична и технологична сцена, но шоуто като цяло мина без особено интересни и запомнящи се моменти. Награди имаше за всички поравно без Джъстин Тимбърлейк (Кание, а ти къде?!), а организаторите имаха леки проблеми със звука в първите десетина минути.

"Ем Ти Ви Юръп" безогледно продължава да лансира американски изпълнители за сметка на европейски и да се плъзга по по-лесносмилаеми артисти, които да са разбираеми за тийнейджърската публика. Която в крайна сметка е тяхната таргет аудитория.

В ушите на много зрители обаче още ехтят думите на загубилия днес Тимбърлейк, който като печеливш на Видеонаградите на "Ем Ти Ви" преди месец и нещо се обърна към телевизионния канал с думите: "И клипове, пускайте повече клипове (т.е. музика), моля!".

Още от Бизнес


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички