Да си специален! Сергей Шишов ни въвежда в света на огнената Lizzo


Да си специален! Сергей Шишов ни въвежда в света на огнената Lizzo

1140

Жежкото юлско лято наведе нашия екип на мисълта да представим албума "Special", или "Специален", на огнената певица Lizzo, носителка на 4 отличия "Грами", сподели Сергей Шишов, традиционен водещ на меломанското предаване "Картини от една изложба".

След като завладява света във вихъра на провокативното си танцуване и свирене на флейта, Melissa "Lizzo" Jefferson записва хитове, които хвърлят светлина върху важни теми като самочувствието и приобщаването към социума. Тя работи три години, за да създаде продължение на своя хитов албум от 2019 г. "Cuz I Love You", или "Защото те обичам", и през този период написва почти 200 песни, за да ги сведе до 12. 

"Чувствах, че това е нещото, което не само аз имах нужда да чуя – обяснява тя в интервю – Трябваше да премина през доста превратности на живота и да сваля много неща от гърдите си. Толкова неща ми се случиха в личен план, много се случиха и в световен мащаб, и мисля, че трябваше да преживея всичко това. А начинът, по който преживявам нещата, е чрез писане на музика. Пишех тези песни и тогава просто трябваше да продължа, докато не намерих любимата си гледна точка, и онова, което исках светът да чуе.

Исках да направя задълбочен албум – продължава Lizzo.Не просто да пусна куп сингли или произволни песни, които смятах за най-готините. Исках да събера заедно песните, да са свързани с обща тема, за да мога да направя класически концептуален албум, който самата аз да харесвам. В началото албумът се казваше "In Case Nobody Told You", или "В случай, че никой не ти е казал", а след това се появи Mакс Mартин и той ми помогна да променя малко насоката и да го преструктурирам – обяснява Lizzo Макс беше пециален, много специален, и песента стана специална". Помислих си "Добре". Така един ден имах този "аха" момент, в който си казах: "О, албумът е специален, албумът наистина е специален". Искам всеки, който чуе този албум, да се почувства специален –  добавя тя – И сега всеки има това специално усещане и всички търсим блясъка в светлината. Това е средата, в която се движа сега - от тъмнината към светлината".

Тематиката в текстовете ѝ е изпълнена с любов - от възстановяването на разбито сърце до намирането на любов към себе си, като изследва всички аспекти на любовта. Lizzo споделя: "Това са песни за любовта. Независимо дали става въпрос за любов към себе си, любов към вашето семейство, любов към вашите приятели или любов към значим човек, аз наистина вярвам, че любовта към себе си и към другите е това, от което този свят има нужда, за да бъде по-добро място".

Сред текстовете откриваме повествование за нейните приключения да открие своя човек, да реши проблема със себеприемането си заради свръхтеглото си, и всичко това е озарено с искрица надежда. Има и други послания в текстовете от албума, които отговарят на актуалните социални и политически полета: позитивност към това как изглеждаш, към расата, на която принадлежиш, към психичното си здраве, грижата за себе си и как да се борим с онлайн тормоза.

"Чувствах голям натиск да продължа "Cuz I Love You" с повече хитове. Имах обаче усещането, че лъжа. Вместо това просто написах честно за това къде бях през последните няколко години и каква съм станала. В ранните си фази "Special" беше политически проект от гневни, протестно ориентирани рок песни – начин за справяне с несправедливостите, които виждам в света. Истината боли, но истината ни прави свободни! Започнах да пиша с благодарност, а не със страх, и винаги съм искала да бъда така. Независимо дали имам всичко на света или всичко ми е отнето, винаги искам основното ми послание да бъде благодарността",  завършва Lizzo.

Албумът "Специален", отличен с "Грами" за песента "About Damn Timе", e в стилистиката на поп, фънк, диско, хип-хоп и ар-ен-би и точно него избрахме за вашето лятно настроение, уважаеми слушатели, той е звуково разнообразен и емоционално дълбок, завършва Шишов.

Ще го чуем в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" тази събота, 20 юли, след новините в 22.00 ч..

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички