Фолклорните поп диви от "Евровизия" Vesna с концерт в Sofia Live Club


Фолклорните поп диви от "Евровизия" Vesna с концерт в Sofia Live Club

1435

Славянската фолк сензация Vesna идва за първи път у нас със заразителна енергия и вдъхновяващи текстове в Sofia Live Club на 1 ноември по покана на Fest Team.

Във формацията са три чехкини, словачка, българка и рускиня, които пеят на английски и на три славянски езика – български, украински и чешки. Те завършиха в Топ 10 на последното издание на конкурса "Евровизия" с хит сингъла "My Sister’s Crown".

Vesna е изцяло дамска група, сформирана от Патриси Канок Фуксова и базирана в Чешката република, носеща елементите на фолклор под щита на поп музиката. Хитовите песни, написани от вокалистката, предават посланието на мъдростта на предците, като същевременно рефлектират върху проблемите днес. Творчеството на групата е комбинация от автентичност и празнуване на женствеността и сестринството със силно изразен визуален аспект. Танита Янкова, атрактивната цигуларка, която рапира на български в "Mysister’s Сrown",е родната следа в цветната Vesna.

През ноември 2018 г. Vesna издават дебютния си албум "Pátá bohyně" ("Петата богиня"), номиниран за чешките музикални награди Ceny Anděl за Най-добър нов изпълнител, а тази година групата представи Чехия на "Евровизия". "My Sister’s Crown" е вдъхновяваща песен – послание към всички хора, които изпитват нужда от свобода и искат да отхвърлят потисничество от обществото, тенденциите, технологиите – да си сложат корона и да се почувстват достатъчно силни. Музиката резонира дълбоко с публиката, давайки сила и вдъхновявайки хора от всички слоеве на живота да прегърнат истинската си същност и да застанат гордо със своите различия и мечти.

Колоритната група тръгва на турне в Централна и Източна Европа с първа стъпка София, а после предстоят още концерти по целия свят. В сетлиста за обиколката на Vesna, което на български означава "пролет", влизат "My Sister’s Crown", "Hejmami" и песни от предстоящия албум "MUZIKA SLAVICA", съчетаващ различни езици и магически славянски свят с електроника и поп.

Vesna са:
Патриси Кънок Фуксова
Танита Янкова
Маркета Мужаткова
Тереза Чепкова
Бара Юранкова
Олеся Очеповская

Събитието във Фейсбук е тук:

https://www.facebook.com/events/6648190668552316

Билети на цени от 30 лв. - в мрежата на TicketStation, а в деня на събитието ще струват 40 лева.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team - на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички