Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Новите лица 2023, които да следим през 2024 според Плешивото куче


Новите лица 2023, които да следим през 2024 според Плешивото куче

1423

Меломанските приключения на Плешивото куче продължават в поредния епизод тази събота, 3 февруари. 

• Имена от актуалните чартове. Млади, кадърни, многообещаващи, различни, а повечето - със силата да не позволяват на страховете от конкуренцията да се роят у тях.

- "Един ден на морето" с немската пънк-ен-рол дружина Масендефект. Групарите на китариста и вокалист Зебастиан "Зеби" Байер (на снимката) обявиха мащабно национално турне и анонсираха "Нека кучетата почакат".

- Ангелите дойдоха, за да ни покажат Рая. Международното сътрудничество на двама унгарци и един американец създаде хита "Heaven". Енергия, денс акценти, поп нотки и ърбън звучене. Маджарите Stadiumx и Azahriah и Sam Martin от Съединените американски щати разказаха за емоциите, взаимоотношенията и загубата на вътрешен мир.

- 2023 година беше твърде успешна за Сергей Пажич от Баня Лука, Босня и Херцеговина, който от дълго време живее и работи в Белград, където се утвърди като музикант, подписвайки с лейбъла Mascom Records, лицензиант на Warner. Инфлуенсър в TikTok с близо милион и половина фенове.

- Изминалите 12 месеца бяха суперуспешни за германския хитмейкър и дийп хаус звезда Але Фарбен с поредица от пробивни сингли, които диджеят събра в късометражния си албум "It Burns". Освен това неговият хит "Good Morning" с Timmy Trumpet и You стана официален химн на Parookaville Festival 2023 – един от най-големите фестивали за електронна музика в Европа.

- Няма как да минем без нашето момиче Бланка Стайков. Последните успеха на красавицата са във фокуса на почти цяла Европа, та ние ли да останем по-назад. Две години след издаването на "Solo" и огромния ѝ успех в "Евровизия" с тази песен, тя изтряска още два пробивни сингъла. С летния хит "Boys Like Toys" и "Rodeo" изнесе концерт в Лондон, посети централата на TikTok в Берлин, отскочи до Литва за турне, взе участие в Laima Rendezvous в Латвия и се представи грандиозно в родната Полша.

- Украинецът Макс Барских - певец, музикант и автор на песни, продължи да трупа популярност в страните от ОНД. Първо с "Мамо, не плачь" - трогателна песен на украински за войната, която е обръщение към майките от името на войник (по повод годишнината от началото на войната), а след това с парчетата "Rich" и "Звездопад", представени със световно турне, включващо Австрия, Чехия, Естония, Германия, Казахстан, Латвия, Литва, Полша, Нидерландия, Португалия, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

- Един дует, макар и виртуален, привлече силно внимание към себе си. На 7 октомври излезе песента "Заклинание" в изпълнение на Петър Чернев и Яна Чернева. Появи се по случай 80 години от рождението на Петър Чернев – известния български поп певец и композитор. Тя е нов вариант на песента "Заклинание", спечелила трета награда на фестивала "Златният Орфей" през 1975 година.

• В нощите на скъпите покойници: памет за композитора Георги Костов. И за поета Петко Кицов. Е, сега поет и композитор отново са заедно, но да творят вече за небесния бенд и да създадат за неговия хор само смислени мелодии с красиви слова, които дишат в истината.

- "Слънчевото момиче" на Емил Димитров по "Пътека"-та на спомените към младостта, в която Маргарита Горанова събра всичко, което може да накара човек да мечтае – страст, лиричност и диви вълни от пъстроцветни звуци.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: Уикипедия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички