Оригиналните гласове на мистерията Enigma за първи път в България. Концертът е в зала 1 на НДК


Оригиналните гласове на мистерията Enigma за първи път в България. Концертът е в зала 1 на НДК

1331

Три номинации за "Грами", 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени сертификата за продажба на албуми и въпреки тези зашеметяващи цифри, мистериозният проект Enigma рядко предприема турнета и изнася концерти на живо. 

Tази година, по покана на Fest Team, иконичният проект пристига за първи пъти в България. На 23 октомври зала 1 на НДК ще се превърне в неописуем, смайващ свят на звуци и образи. Завладяващо пътешествие из хипнотизиращия свят на музиката отдава почит на един от най-влиятелните и загадъчни музикални проекти на нашето време. 

От началото на 90-те години на миналия век, Enigma вълнува публиката по целия свят с уникалната си смесица от електронна, ембиънт и уърлд музика. Децата на 90-те безпогрешно разпознават омагьосващите звуци на "Sadeness", "Return Тo Innocence", "Gravity Оf Love” и много други, а сега ще могат и да ги чуят на живо от оригиналните гласовете на Enigma с участието на Andru Donalds, Angel X и Fox Lima заедно с още от над двадесет песни от албумите "The Rivers Оf Belief", "MCMXC A.D" и "Amen".

Когато Enigma появява през 1980 г., немският продуцент на проекта Michael Cretu, вдъхновен да представи абсолютно нова форма на артистично изразяване с мистични и експериментални компоненти, слага началото на нещо, което скоро ще се превърне един от най-популярните и загадъчни музикални проекти. Уникален синтез от музикални стилове, първият албум "MCMXC A.D" (1990) е повече от сполучлив и поставя началото на поредица творби и албуми, сливащи класически и модерни елементи – от грегориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп влияния.

На 23 октомври зала 1 на НДК ще посрещне хипнотичните ритми, пищни оркестрации и неземната атмосфера, които са се превърнали в синоним на звуковите пейзажи на Enigma, за да разкрие загадъчните личности, които са предоставили завладяващите си вокали на вечните композиции на проекта.

Спектакълът с оригиналните гласове Enigma, в който мистерията се преплита с мелодията, ще се проведе в зала 1 на НДК, с обновена програма и с още добавени песни.

Събитието във Фейсбук - тук.

Билетите са на цени от 66 до 140 лв. в мрежата на Ticketstation и Eventim.bg.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички