Сергей Шишов представя "Размисъл" от Симо Лазаров в "Картини от една изложба"


Сергей Шишов представя "Размисъл" от Симо Лазаров в "Картини от една изложба"

935

Още от ранната си възраст Симо Лазаров развива музикалните и техническите си способности, за да ги обедини професионално през 1974 г. в създаването на първото в България Студио за електронна музика към Българското национално радио, което  ръководи  повече от 25 години.

Днес професор д-р Симо Лазаров вече има репутацията да е основна фигура в българската електронна музика с около 400 музикални творби от всички жанрове и форми.

В албума "Размисъл" студенти, колеги преподаватели и роднини правят нови аранжименти и кавъри на добре познати негови произведения. Инициатор е синът му Валентин Лазаров, който тайно от баща си организира записа и издаването на този албум по повод на юбилей. Получава се пъстра смесица от звучащи по нов начин мелодични композиции, всяка в стила, в който работят отделните изпълнители.

Концепцията на албума се състои в идеята да прозвучат по различен начин направените през аналоговите синтезаторни години съчинения. По този начин новият цифров звук дава друг поглед върху аналоговите звуци от оригиналните произведения. Младото поколение в лицето на аранжьорите и изпълнителите придават съвременна звучност на изсвирените преди години творби и придават нов облик на мелодиите. Така те зазвучават с нова динамика, изразяваща светоусещането на устремния век, в който живеем.

Сергей Шишов ще представи "Размисъл" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 21 октомври, след новините от 22.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички