"Вятърните чанове" на Симо Лазаров пеят в "Картини от една изложба"


"Вятърните чанове" на Симо Лазаров пеят в "Картини от една изложба"

1446

Знаете, че в дните около наши национални празници Сергей Шишов търси изявени български музиканти, за да представи най-новите им творчески търсения в меломанското предаване "Картини от една изложба".

Този път около 3 март ще прозвучи последният засега студиен албум на професор Симо Лазаров, и ето как той въвежда в него:

"Повод за създаването на "Вятърните чанове" е подаръкът, направен ми от кинорежисьора-документалист г-жа Верона Ди Анджели – камбани, чийто звук е невероятно богат на обертонове. Този звук ме впечатли и тъй като обичам да експериментирам, реших това да бъде звуковия обект на моя експеримент.

Музикалната драматургия е в тематичния материал, представен с  използването на чистия и модифициран звук на камбаните, и изразяващ порива за свобода. Свободата на звука в пространството е функция на много фактори. Поривът на вятъра и свободно движещите се звънци са символ на волния дух на човека. Исках да предам именно това движение на свободната воля, което е заложено у всеки от нас", завършва Симо Лазаров.

Албумът "Вятърните чанове", реализиран отново съвместно с китариста Юли Анков, ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 март, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички