Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив


Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив

1214

Този септември рок феновете от България и съседните страни отново ще препълнят Пловдив, защото предстоят три ексклузивни концерта за Балканите.

Ето го и точния график:

20 септември (петък) - Mono Inc
21 септември (събота) – Pain Оf Salvation, Klone, Me Аnd My Devil 
22 септември (неделя) – Ihsahn

Новината е още по-приятна, защото 23 септември (понеделник) e официален почивен ден, така че септемврийските тържества в града на тепетата ще бъдат бурни, уверяват организаторите Blue Hills Events.

На 20 септември ще гледаме Mono Inc - те са немска готик група, която взима името си от Monomanie – популярна през 19-ти век диагноза за психическо разстройство, което в общи линии се изразява с "моментна лудост" на иначе здрав разум. Чудесна препратка към шеметното преживяване, което предстои в топлата нощ.

Вечерта на 21 септември ще започне с изпълнение на българите от Me Аnd My Devil – банда, в която най-отпред стои роденият в Пловдив Ангел Каспарянов, подкрепян от двамата музиканти от Odd Crew - Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас), както и Деян ДрагиевДаката (барабани). След тях е чудесната френска арт-рок група Klone. Хедлайнъри са звездите на прогресив рока Pain Оf Salvation. Те са широкоизвестни с невeроятното си инструментално майсторство, много музикални влияния и препратки и мрачен поетичен подход. От първия си албум през 1997 г. досега, ветераните са с репутация на непредсказуеми артисти, постоянно експериментиращи с музикалните стилове. Разбира се, и в Пловдив те ще бъдат предвождани от Daniel Gildenlow – легендарен вокалист, текстописец и китарист на формацията.

На 22 септември е денят на феновете на метъла от Норвегия, защото на вековната сцена в Античния театър излиза певецът и китарист на EmperorIhsahn. Този уникален артист ще посети България за първи път със соловата си група и трябва да признаем, че нетърпението за тази среща с него е голямо, тъй като е сигурно, че ще станем свидетели на един от най-добрите концерти от последните години - извън тривиалното, с нестандартно звучене и неповторима атмосфера в магичната обстановка на многовековния театър, обясняват организаторите. В наши дни мултиинструменталистът, композитор и продуцент Ihsahn съсредоточава енергията си да твори и да се изявява като солов изпълнител. На 16 февруари тази година той издаде новия си концептуален албум "Ihsahn" (Candlelight Records), в който сам изпълнява всички вокали, китари, бас и кийборди. Концертът е част от форума Music Of The Ages.

Събитията са част от културния календар на община Пловдив.

Билети - в системата на Eventim. Може да купите пропуск за всеки концерт или общ за трите вечери:

https://www.eventim.bg/bg/artist/mono-inc--pain-of-salvation--ihsahn-543/profile.html

Повече за концертите:

https://fb.me/e/4uUBSyoDc

https://fb.me/e/4uUBSyoDc
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички