Акустичният проект Maiden uniteD с гост Dennis Stratton с първи концерт в България


Акустичният проект Maiden uniteD с гост Dennis Stratton с първи концерт в България

1173

Акустичният проект Maiden uiniteD ще изнесе концерт за пръв път в България, а специален гост ще е първият китарист на титаните Iron MaidenDennis Stratton.

Събитието ще се състои в столичния клуб Live & Loud на 14 април.

Maiden uniteD e проект на Joey Bruers, който е искал да направи специално трибют шоу, предназначено за холандския фен клуб на Iron Maiden. Заедно с музиканти от няколко групи той подготвя и изпълнява сет от преаранжирани акустични версии на песни на Maiden. Реакциите на публиката и почитателите са зашеметяващи.

Така идеята за един концерт се превръща в проект, който да събере разнолики музиканти и фенове от цял свят, за да отпразнуват заедно музиката. Вече с пет студийни албума и концерти в Европа, Maiden uniteD преосмислят посвоему класически песни на великите британци. Акустични преработки, които превръщат песните в нещо, което феновете на Iron Maiden никога не биха си представили, че ще чуят. През годините около 40 различни музиканти са се присъединявали към проекта на сцената или в студиото.

По време на концертите от турнето Maiden uniteD 1980 групата ще изпълни всички песни от легендарния първи албум на Iron Maiden от 1980 година в специални акустични преработки с участието на Dennis Stratton, който е китарист на Iron Maiden през 1980 г. В репертоара са и песни от предишните албуми на Maiden uniteD. Dennis ще се включи и в други песни, сред които "The Trooper" и "Wasted Years".

Групата е изключително развълнувана за първата си среща с българските почитатели. Тя пристига в състав: Marios Karanastasis (вокали), китаристите Dennis Stratton и Jim Katsaros, Joey Bruers (бас),
Johnny Thermos (пиано) и Renos Lialioutis (барабани).

Видеообръщение на Dennis към българските фенове: https://www.facebook.com/maiden.bulgaria/videos/428027039760664

Билети се продават в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1569285834
В деня на събитието, ако има свободни места, пропуски ще се продават само на вход на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/1023193985595866/

Maiden uniteD discography

Studio albums:

"Mind the Acoustic Pieces" (2010) | "Across the Seventh Sea" (2012) | "Remembrance" (2015) | "The Barrel House Tapes" (2019) | "1980" (2022)

Live albums:

"Sailors of the Sky - Live in Europe" (2021)

EPs:

"Empire of the Clouds" (2018) | "DCLXVI" (2022) | "The Black Sea" (2022) | "The Atlantic Ocean" (2023)

Singles:

"The Trooper" (2010) | "Strange World" (2015) | "The Duellists" (2020) | "Transylvania" (2023)

"Running Free": https://www.youtube.com/watch?v=MJ_qwJ9_q-w

Maiden uniteD - "Children of the Damned" - Live (acoustic Iron Maiden tribute project): https://www.youtube.com/watch?v=uj230yVaEAc

http://www.maidenunited.com
https://www.facebook.com/MaidenuniteD

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички