Метъл инвазия на летището в Стара Загора през юли


Метъл инвазия на летището в Стара Загора през юли

3822

Още една металиада в България това лято!

Първото издание на фестивала Aero Rock Starz ще се състои на летището в Стара Загора на 9 юли, научи MySound.bg.

Денис Стратън (Dennis Stratton) - китарист и втори вокалист на Айрън Мейдън (Iron Maiden), ще представи своя бенд. На събитието, организирано от Genesis Events,  ще се изявят още британските банди OD Саксън (OD Saxon) и Praying Mantris.

Съпорт от българска страна са заралиите Perfect Strangers.

Продажбата на билетите (35 лв.) ще започне през април, заедно със старта на официалния сайт на промоутърите.

Озвучителната система ще бъде една от най-мощните, правени някога от родна фирма за българска сцена - 100 000 вата, издават запознати, подчертавайки, че фестът се организира от рок фенове за рок фенове. Предвидена е и специална аеробатика като част от атракцията на концерта, който ще продължи поне 5 часа.

Денис Стратън (на снимката) и Ко. обещават както парчета на Айрън Мейдън, така и вечни рок класики. Струната на музиканта звучи в първата тава на митичните британци - номинираната за най-добър дебют на всички времена, "Iron Maiden" (1979) (на която е съпродуцент). Неговото място е заето от Ейдриън Смит. Именно на Денис приписват въвеждането на мелодичния двухармоничен струнен подход. Свирил е с Лайънхарт (Lionheart), за оригиналния вокалист на Мейдън - Пол Ди Ано (Paul Di'Anno), и другите участници в Aero Rock Starz - Praying Mantis (до 2006).

"Денис е един от най-важните за узаконяването на новата вълна на британския хеви метъл музиканти", хвали го Хауърд Джоунс, фронтмен на Килсуич Енгейдж (Killswitch Engage).

Стратън е на турне с проекта си Dennis Stratton's The Maiden Years.

В основата на OD Саксън са бившите членове на именитата група - Стив Доусън - китара, и Греъм Оливър - бас, които под това име свирят хитовете на британците от първите им проекти (1980 и 1981), записани с тяхно участие. Тандемът работи върху албум, парчета от който ще бъдат представени и на българската публика.       

Praying Mantis също са важна банда за налагането на новата вълна на британски хеви метъл. Създадена от братята Трой - Крис (бас, бекглас) и Тино (вокали, китара), тя миксва двайната струнна атака на Тин Лизи (Thin Lizzy) и гласовите хармонии на Деф Лепърд (Def Leppard). Последният дългосвирещ албум на групарите е "Sanctuary" (2009). Те издадоха EP "Methamorphosis" тази година, приходите от чийто сингъл - "Children Of The Earth", ще отидат за набиране на средства за пострадалите в Япония. Рокаджиите пристигат в България да отбележат 30-годишна кариера с Крис Фрийленд на фронта.

Група Perfect Stranger е сформирана в Стара Загора през есента 1999. Състои се от вокалиста Борис Тасков, Ангел Демирев - китара, Владислав Стойчев - клавир, Емил Стойчев - ударни, и басистът Кънчо Андреев. Всички те са с музикално образование.

Дебютират с албума "Red Moon", последван от "Soul" (2008), а на следващата година участват в конкурса за българска песен на "Евровизия" с изпълнението "I Promise".

Освен рока, в кръвта на Борис Тасков е и операта. Вокалистът работи в Държавна опера Стара Загора през последните няколко години.

"Рокът ми помага на оперната сцена, а оперната музика – на рокаджийската сцена", признава той.

Нашите музиканти ще свирят и парчета, специално композирани за Aero Rock Starz 2011.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички