Attaxic и O.H. откриват за Cavalera в София


Attaxic и O.H. откриват за Cavalera в София

662

Българските банди Attaxic и O.H. ще открият концерта на Cavalera, известиха организаторите Blue Hills Events.

Както е известно, двамата легендарни братя Max и Igor Cavalerа пристигат в рамките на историческото си турне Morbid Devastation в столичния клуб "Маймунарника" от 20.00 ч. на 15 юли, понеделник. Предстои да се върнем към корените им – ще слушаме Sepultura. Групата, която е една от най-значимите в метъл музиката, е формирана през 1984 година в град Бело Оризонте, Бразилия, именно от братята Max (вокали и китара) и Igor Cavalera (барабани), които тогава са още тийнейджъри.

Цялата история накратко и не защото не я знаем, а защото е хубаво да си я повтаряме и от нея да помним вдъхновяващите моменти на постоянство и успехи и това, че кръвта вода не става. Max е аут от  Sepultura през 1996 година (скоро след това създава Soulfly, които бързо набират огромна фен база), а Igor напуска през 2006 година и в този времеви период от десет години двамата не си говорят.

През 2006 година обаче това се променя, и така, по-малко от две години след като се сдобряват, издават първия албум на новия си съвместен проект Cavalera Conspiracy, озаглавен "Inflikted" (Roadrunner Records, 2008). Превъртаме лентата бързо напред и стигаме до 2023 г., когато братята презаписват емблематичните за траш метъла първи две издания на Sepultura EP-то "Bestial Devastation" (Roadrunner Records, 1985) и дебютния дългосвирещ албум "Morbid Visions" (Roadrunner Records, 1986). Пускат ги под шапката Cavalera Conspiracy в стрийминг платформите, но използват името Cavalera на физическите носители на изданията. Същата година предприемат мащабни обиколки под надслов Morbid Devastation Tour в Европа и САЩ.

През 2024 година Cavalera отново тръгват по световните сцени и сме щастливи да ги посрещнем в № 1 лятно концертно пространство в България – клуб "Маймунарника", подчертават организаторите. Вече знаем и кой ще е на сцената в паметната вечер – на първо място, разбира се, са легендите Max (вокал и китара) и Igor на барабани (когото вече може да срещнете изписан и като "Iggor", за да се различава от сина на брат му Max със същото име). Басист е синът на Max - Igor Amadeus Cavalera (също така представян и като Igor Cavalera Jr.). Китарист е настоящият басист на Pig Destroyer - Travis Stone (екс-Lody Kong и Healing Magic – в две от тези банди е намесен и Amadeus). В тази примамлива конфигурация те готвят ударен сет, съставен от класики - както олдскуул феновете обичат да казват: ранните неща на Sepultura.

За нас е чест и удоволствие, че след запомнящия се концерт на Soulfly, който организирахме в Пловдив миналата година, братята идват за още, допълват от екипа на Blue Hills Events. С присъщата си южноамериканска страст и хъс хедлайнърите ще представят микс от най-силните парчета от началото на невероятната си музикална кариера. Ще получим суров траш метъл, груув и трайбъл ритми, които са определящи за стила им. Те са известни със заразяващата енергия на изпълненията си на живо, а необузданата ярост на сцената бързо се пренася и в публиката, която полудява в мошпит и здрав хедбенг.

Attaxic:

С корени в стоунър, дуум и груув метъла, Attaxic  се отличава със сложни композиции, музикални обрати и тежки китарни рифове. В края на 2022 г. бандата издаде дебютния си албум "Blackout Second", включващ осем песни, които впечатляват с красиво структуриран хаос.

Може да чуете тук: 
https://youtu.be/WukN_5QMW5w?feature=shared

Групата има неоспоримо сценично присъствие - резултат от 5-годишна интензивна дейност на българската ъндърграунд тежка сцена. Със значителен опит от концерти, фестивали и хедлайнърски клубни участия, те са споделяли сцена с имена като Dopelord, Bongzilla, Odd Crew, Yarotz, Savage Ravage и Brodnik. Три четвърти от членовете на бандата са от Добрич: Кристиян (бас), Рейхан (китара) и Николай (барабани). Вокалистът им Алек, който е и ритъм китарист, е от планинския град Самоков. Понастоящем момчетата са фокусирани върху по-нататъшното усъвършенстване на звука си и споделянето му с по-широка аудитория, осигурявайки забележително преживяване на живо и поддържайки искрата и любовта към тежката музика жива.

Видео:
https://youtu.be/oZpi-j8fMAk?feature=shared

Социални мрежи: 
Linktree: https://linktr.ee/attaxic.band
Spotify: https://open.spotify.com/artist/54B5K1k7VD0EDZ4N4nXsvR?si=2E3lnDe5QgCKDlfJdu44-A 
Facebook: https://www.facebook.com/attaxicband/

O.H.

O.H. е метъл група, създадена във Видин в края на 2000 година. За свой рожден ден, обаче, избират датата 9 януари 2001г., защото тогава е първата им "публична" изява - в апартамент, където отбелязват рождения ден на техен близък приятел. Първоначално, стиловата ориентация на бандата е силно повлияна от ню-метъл вълната, ярко изразена по онова време, и групи като KoЯn, Deftones, Soulfly и други. С течение на времето, групата претърпява промени в редиците си, преминава през много перипетии и лека-полека втвърдява стила си, като започват да се усещат значителни дет метъл и хардкор влияния. От текстове, написани основно на английски език, залагат на изцяло български лирики, а тематиката е раздвоена - едната е забавна и "несериозна", другата засяга проблеми в реалния живот, породени най-вече от корупцията сред политическия "елит".

O.H. са:
Георги Фотев – вокали
Кирил Кирилов – китари
Даниел Богданов – китари
Михаил Бизеранов– бас
Никифор (Бамби) Никифоров - барабани

Социални мрежи:
https://www.facebook.com/O.H.metal
Музика:
https://open.spotify.com/artist/3QGEbqA42TkbVvSi8SoDRg

Видео:
https://youtube.com/@ohbandbg

Билети в системата на Eventim:  
https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

Всичко за концерта може да следите тук: https://fb.me/e/8Fwna5hm2

 

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички