"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР


"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР

1141

"Добър вечер, джаз!", казва Биг бендът на БНР с покана за музикално пътешествие, водено от Ангел Заберски – син в Първо студио на Радиото от 19.00 ч. на 16 май, четвъртък.

Един от най-ярките български джаз музиканти ще представи като солист и гост-диригент любими образци от джаз класиката: пиеси на Бени Голсън, Хуан Тизол, Дюк Елингтън, Сами Нестико, Бен Бърни, Масео Пинкард, както и някои от най-атрактивните авторски композиции и аранжименти.

Ангел Заберски - син е композитор, който съчетава традиция, еволюция, живи участия и досег с музиканти и публика, преподавателската и менторска дейност, създаване на музика за симфонични оркестри, биг бенд, духови състави и поп и джаз вокалисти. Работил е като аранжор на Биг бенда на БНР, като е създал и аранжирал десетки пиеси за формацията на Радиото.

Впечатляващ е приносът му към филмовата музика, класическите произведения и дори фолклора. Дискографията на Ангел Заберски - син е огромна. През годините е създал и записал два албума за биг бенд, четири албума за трио, както и албуми за брас и октет. Негови музикални спътници в повечето от записите и концертите са тромпетистите Михаил Йосифов и Мартин Ташев, перкусионистът Стоян Янкулов, басистът Борис Таслев, тромбонистът Велислав Стоянов, вокалистите Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Васил Петров и още много други големи имена от съвременната джаз музика в България. Специално за кларинетиста Боби Йоцов написва симфония "Фантазия" за кларинет и симфоничен оркестър.

Името на Ангел Заберски – син се свързва и със световните грандове Рекс Ричардсън, Франсиско Ноя, Крисчън Макбрайд, Боби Каркасес, Монти Айдъм и Пати Остин.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4) и в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички