Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Индустриална атака за пръв и последен път от Министри в София!


Индустриална атака за пръв и последен път от Министри в София!

5082

Ето че дойде време за поредната вечер от "Арена Музика". Този път с 2008 зад заглавието, но с не по-малки имена в съдържанието.

Министри (Ministry) пристигнаха по покана на онлайн радио "Тангра Мега Рок" и се присъединиха към ежегодното издание на фестивала сякаш на шега. Няколко хиляди души си дадоха сметка, че това е невероятен шанс - пръв и последен, да ги видим на родна земя, и закупиха билети за паметното събитие.

За съпорт на съботната фиеста съвсем подходящо бяха избрани родните герои Ейлиън Индъстри. Злощастно напусналият ни/ги барабанист Църо получи специален подарък в тази вечер, в която той самият трябваше да подгрява за едни от най-големите си вдъхновители. Вместо да замълчи обаче, в негова чест публиката извика мощно в продължение на минута и сякаш успокои духа му там, горе...

Малко след 22 часа приготовленията за жертвоприношението на готовите за разпад след края на това турне Министри бяха финализирани, и под звуците на култов рефрен от дискографията на Риволтинг Кокс и въртящ се череп, тип дискотечна топка прожектирана на огромен екран, започна шумотевицата...

След този концерт не искам й да чувам, че Менъуор са най-шумната метъл банда в света! Министри са тежички за слушане дори в домашни условия, та какво остава за големи помещения!И като споменах големината на зала "Христо Ботев" - е, след четиридневен концертен маратон в София и Каварна, по стадиони и паланки, тя ни се стори изключително малка. Още на Ейлиън звукът в нея се изкривяваше като в баня...

Час по-късно положението не бе толкова зле, но не можем да си кривим душата, че можеше да бъде и много по-добре. Сред сетлист, пълен с парчета от по-новата история на Министри ("Watch Yourself", "Rio Grande Blood", "The Last Sucker") не можахме да се ориентираме съвсем добре. Това важеше и за по-голяма част от публиката, което не й попречи да посрещне всеки нов взрив от сцената радушно. По свой начин всеки намираше възможности и сили да се повесели на фона на "индустриалната" стена от звуци.

Няколко странни типа търсеха плячка из първите редици на шоуто и я намериха в лицето на беззащитни фенове... Дано им се върне!

Министри обаче няма да се върнат. Първи бис - "So What", "N.W.O", "Just One Fix","Thieves" - със сетни сили размахахме юмруци към чичко Ал и тежката музикална артилерия, която го съпровожда в последните дни от съществуването на Министри.

Тропот на разярени и жадни за тежък саунд крака и глави - втори бис, по поръчка и малко очакван, с жесток кавър - "Wonderful World"!

Какъв край само и какъв концерт. С много шум, с много музика, с Големи музиканти, пръв, последен, паметен, с АЛ, оградата пред него и освирепялото множество отвъд.

Министри - видяхме ги и вече можем да сме спокойни. Дано и Църо е!Снимка: Ники Василев

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички