Майсторът на вокалния джаз Петър Салчев с нов албум. Представя "Life Lines" в София


Майсторът на вокалния джаз Петър Салчев с нов албум. Представя "Life Lines" в София

1413

След повече от 7 години пауза на звукозаписна и издателска дейност, изпълнени с подчертан фокус към живия контакт с публиката, като солист, продуцент и организатор на множество проекти, осъществени с плеяда от изтъкнати български и чуждестранни артисти от световната сцена, днес по естествен начин Пeтър Салчев реализира оригиналния си замисъл в проекта "Life Lines".

Официалното представяне на албума в София е в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 25 октомври.

Запечатани мигове, рефлексии по пътя към себе си, извървян от артиста във важен, интересен и пълен със споделяне етап от живота му, са мултиплицирани във фини метафорични текстови послания, изпълнени с радост, болка, любов и човечност.

Думите са вплетени в елегантни музикални линии, които ни повече, ни по-малко, заедно тежат с онази сила, която е възможна само от смесването на поезия и музика. Звуковата картина, съпътстваща текста, на пръв поглед доминиращ в проекта, е замислена в деликатна фузия, между акустичен звук на пиано, контрабас, ударни инструменти, виолончело и флюгелхорн, ситуиран в интересен електронен амбиенс.

Участници в проекта са:  Петър Салчев – музика, текст, Костас Магинас – електроника, китари и аранжименти, Адам Сиагас - електро амбиенс и Росен Захариев – флюгелхорн и перкусии.

Билети за концерта на цена от 25 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. В деня и на място ще са по 30 лв.

Петър Салчев е един от изявените български джаз музиканти на нашето време. Богатата му творческа биография е впечатляваща. Осъществява редица записи за Българската национална телевизия и БНР, солист на Биг Бенда на Националното радио, Биг Бенд Пловдив, работи с Ангел Заберски-син, Живко Петров, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Теодосий Спасов, Асен Дойкин, Милчо Левиев, Петър Петров, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Оливер Йосифовски, Костас Магинас, Мариус Поп, Дорина Маркова, Борис Тонков, Крейг Бейли и Армел Дупас. Концертира на сцените на всички джаз фестивали в България. Изнася концерти в Англия, Германия, Австрия, Дания, Съединените американски щати, Турция , Гърция и Румъния. От 2005 година е асистент в АМТИИ "Професор Асен Диамандиев“- Пловдив, преподавател по Поп и джаз пеене, Педагогическа практика, Методика в катедра "Класическо и Поп и джаз изпълнителско изкуство".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички