Местят Дяволския мост в Сандански заради Пирин Фест


Местят Дяволския мост в Сандански заради Пирин Фест

6513

Дяволският мост над Арда край Кърджали ще бъде преместен в Сандански заради "Пирин Фолк", обявиха организаторите на фестивала.

4-тонното съоръжение ще цопне на сцената в Летния театър край Струма и на него ще се проведе 16-то издание на конкурса за изпълнители и авторски песни с пиринско звучене.

"От 2 години девизът на "Пирин Фолк" е "Фестивалът на всеки българин", затова решихме да отворим границите и за другите фолклорни области. Първо се спряхме на културно-историческата забележителност на Родопите. Самият Дяволски мост няма как да бъде преместен, затова сме му направили точно копие, като най-високата част се издига на 5 метра", обяснява режисьорът Стефан Милов пред "Телеграф".

Преди година на същия мост той засне видеоклипа на фолклорната прима Лили Цветкова “Мост ми зидале” и още от тогава си го набелязал като идея за декор.
Самата тя също ще участва на фестивала, и то в двете конкурсни програми.

Рециталите са едно от най-интригуващите публиката събитие в рамките на фестивала. “Пирин Фолк” ще бъде открит със специална сюита, посветена на дългогодишния благодетел на форума Никола Дамянов. Приживе той бе сочен за мишена на братята Маргини, които бяха обвинени в подготовка на неговото убийство, а преди по-малко от година бизнесменът почина от масиран инфаркт.

Песните в негова памет са написани от създателя на фестивала Валентин Пензов и ще бъдат изпълнени от напълно неизвестни млади певци. В хореографията освен танцьорите на ансамбъл Чинари, ще се включат и няколко гимнастички.

Водещи ще са журналистът Николай Николов и фолкпевицата Виктория Дайреджиева, бивша звезда на "Плейбой" и още по-бивша съпруга на футболния бос Коце Маца.

Поредното издание на фестивала е на 5, 6 и 7 септември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички