Най-накрая! Colour Haze на живо в София


Най-накрая! Colour Haze на живо в София

209

Rawk'n'Roll представя: Colour Haze от Мюнхен - институцията на немската психеделична стоунър и хеви рок сцена, пристига за концерт в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.30 ч. на 8 октомври.

Много сме развълнувани, защото това е мечта на екипа ни от самото създаване на Rawk'n'Roll преди 20 години и е един своеобразен магнум опус на фенската дейност, поясняват организаторите.

Култовата групата е майстор в рисуването на картини и създаването на звукови пейзажи. Щефан Коглек и компания празнуват 30 години на сцена тази година и планират първото си балканско турне досега. И точно както в природата, в звуковия свят на Colour Haze има постоянно движение нагоре и надолу. Нежни, тихи мелодии се носят в пространството и стават по-интензивни. Задават се спокойни, но специфични ритми, създавайки завладяващ Щефан Коглек, който незабавно хипнотизира слушателя. Китарата, просто мечтателна и нежна, става по-ядосана, по-силна, по-интензивна. Парчетата освобождават своето "електро-хеш" напрежение в кипящи, мощно бръмчащи хеви рок изригвания, само за да се срутят обратно в себе си.

Формацията има 14 дългосвирещи албума. Музикантите са били хедлайнъри не веднъж на ВСИЧКИ малки и големи сайкъделик и стоунър рок сцени по света. Звученето им е топло, но първично, с характерния за стила фъз. Дисковете са записани и миксирани абсолютно аналогово. При Colour Haze всичко е голямо - от звука и апаратурата, до продължителността на концертите им.

Щефан Коглек (вокали и китара) от години управлява култовия лейбъл Elektrohasch, през който са издадени не един и два стоунър рок албума, превърнали се в класика за стила.

С тях идват и Smokemaster от Кьолн, за които знаем, че свирят сайкъделик рок, повлиян от легендите на 60-те години на миналия век.

Билети за концерта: https://bilet.bg/bg/events/colour-haze-live-in-sofia-5206-5206
Физически каси на bilet.bg: https://bilet.bg/bg/pay-desk

40 лева - предварителна продажба
50 лева - в деня и на място

Страница на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/410900091952230

https://colourhaze.de

http://rawknroll.net

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички