Новата вълна на траш метъла приижда: първият десант на Chemicide в България, съпорт - нашите Threat и Deception


Новата вълна на траш метъла приижда: първият десант на Chemicide в България, съпорт - нашите Threat и Deception

1381

Едни от най-ярките представители на новата вълна на траш метъла – Chemicide от Коста Рика, пристигат за първия си концерт у нас.

Той предстои в столичния клуб Live & Loud на 2 юни. Нашите Threat и Deception ще ударят преди хедлайнърите.

В дискографията на Chemicide са четири албума и един сингъл от 2011 година. Музикантите не спират да обикалят целия свят, което им помогна да се докажат в метъл общността. Групата е участвала в множество  турнета в Колумбия, Мексико, Никарагуа, Канада и Европа, свирейки с големи формации, сред които Toxic Holocaust, Cattle Decapitation, Jungle Rot, Saccage, Introtyl и други. Последният им албум е озаглавен "Common Sense" (2022). Той е включен в Топ 10 на траш албумите на Metal Hammer UK на 2022 г. и се отличи като най-добрия на групата досега. Той спомогна на костариканци да достигнат до по-голяма  аудитория по света и да вземат участия в няколко европейски и американски фестивала като Into Тhe Grave и Metal Days. За повече от десетилетие Chemicide са продалинад 10 000 копия в цял свят и това ги превърна в една от най-големите траш метъл банди в Латинска Америка и най-продаваната група в страната си.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=2J_i4jnXVtM

Първа на сцената ще се качи една нова и надеждна местна траш метъл банда - Threat, с международно участие в състава си. Музикантите са вдъхновени от творчеството Slayer, Metallica, Pantera и Megadeth.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=gCEY838ukEM&ab_channel=THREAT

Софийската група Deception е перфектната комбинация между мелодични хармонии, тежки китарни рифове и масивни брейкдауни. Групата е създадена от Николай Генадиев (вокали/бас) и Емануил Вълков (китара/вокали)през август 2015 година. Започнали като дуо, бързо откриват Стефан Величков (барабани) и Георги Митрев (китара), с които оформят пълния състав през 2018 г. През 2021г. издават първия си албум "World Оf Blind", последван от сингъла "Bad Luck" (2022). Deception са излизали на сцената на български фестивали Sea Of Black, Trotoara Fest и други, изнесли са много концерти из страната. През август 2022 г. свирят заедно с една от водещите траш метъл банди на Коста Рика - Heresy.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=KOACKIWuFs4&ab_channel=DeceptionOfficial

Билети ще се продават в деня само на входа по 18 лв.

Събитието във Фейсбук:  https://www.facebook.com/events/3434578473525407/

"Live & Loud" е на ул. "Позитано" № 8. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички