Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"


Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"

591

Неуморният екип на "Аларма Пънк Джаз" не спира с изненадите: добавя в петъчно-съботния афиш в "Сингълс" американското хеви-блус чудовище Left Lane Cruiser, "френските Рамоунс" Les Lullies и специални гости Kake?

14 юни (петък) – 21.00ч. – Left Lane Cruiser + Дилейни Дейвидсън
15 юни (събота) – 21.00ч. – Les Lullies + Kake?

След макабрено-поетичния си концерт в зала "Сингълс" на НДК в сряда вечер готик-кънтри-блус бардът от Крайстчърч (Нова Зеландия) Дилейни Дейвидсън (на снимката) продължи към Велико Търново, където изнесе концерт в арт-пространството "ТаМ" със специален гост Илко Биров. В края на софийския си лайв обаче той изненадващо обеща след Търново да се върне в столицата още в петък вечер и да се присъедини с кратък сет на сцената на "Сингълс" (НДК, вход А4) преди американското хеви-блус дуо Left Lane Cruiser. Така кръгът се затваря и "Аларма Пънк Джаз" тази седмица се превръща в неволен фестивал, ако броим и съботния концерт (на същото място) на французите Les Lullies и Kake?.

Дилейни Дейвидсън е легенда на новозеландския и швейцарския ъндърграунд – поет с китара (понякога и с барабани или тромбон) и с цял куфар с призрачни истории, бивш член на легендарните Dead Brothers, дарк-фолк, готик-кънтри и пънк-блус проповедник, сподвижник и духовен брат на Reverend Beat-Man с осанката на по-млад братовчед на Том Уейтс и The Tiger Lillies от другия край на света (и по-голям брат на маори-каубоя Марлон Уилямс, за когото Нова Зеландия, разбираемо, съвсем не е "другият край на света"). Накратко: One Man Ghost Orchestra първа лига... С още цял чувал нови песни, написани след албума "Shining Day", който Дилейни представи през 2019 г. у нас. В сряда Дилейни изсвири голяма част от новия си албум "Out Of My Head", който излезе през март и е първият от пет години насам в дискографията на автора си.  

Чуйте го ТУК: https://delaneydavidson.bandcamp.com/album/out-of-my-head-2. Каква ще е програмата довечера... още гадаем.

Left Lane Cruiser са от Форт Уейн, Индиана, и ще свирят за първи път на българска сцена този петък. Фредрик "Джо" Еванс IV (китари, вокали) и Брен "Наденичата лапа" Бек (барабани, беквокали), са на голямо европейско турне, което този път стига и до нас благодарение на фестивала Bad Music Boogaloo и с препоръките на големия приятел на "Аларма" Джеймс Лег (с когото Left Lane Cruiser издаде и съвместен албум преди малко повече от десетилетие, а именно: "Painkillers"– с едни от най-оригиналните препрочити на музиката на Джими Хендрикс, Хаунд Дог Тейлър, Уили Диксън, Тадж Махал и Джон Лий Хукър, правени през това хилядолетие в световен план). Left Lane Cruiser записват и издават за Alive Records и също идват в София със съвсем новия албум "Bayport BBQ Blues", който излезе в началото на настоящото турне – на 7 юни, точно седмица преди софийския концерт на 14 юни. Актуалните пиеси са посветени на паметта на Крис Джонсън, Deep Blues Festival.

Les Lullies идват в събота вечер (15 юни, 21.00 ч.) в "Сингълс" по покана на "Аларма Пънк Джаз" и Blood Becomes Water, които обединяват сили за първи път от миналата пролет насам, когато поканиха Кинг Аутоматик, отново французин, за два концерта – напук на твърденията на британските комици Смит и Джоунс, че "французите не могат да правят рок-ен-рол". Бандата от Мoнпелие (поименно Франсоа Берар, Манюел Моние, Ромео Лашасен и Тибо Соне) е една от най-ярките гаржни рок-ен-ол групи на знаковия лейбъл Slovenly Recordings на този континент и пристигат специално в събота вечер (ако в петък вечер ви е било малко с Left Lane Cruiser в "Сингълс").

Ще бъде сурово! Ще бъде автентично! И със сигурност ще чуем любими песни от дискографията на бандата като "UFO", "Zero Ambition" и "Animal", поясняват организаторите.

Партито ще започне още в 19.00 часа на терасата пред клуба с музикална селекция на Blood Becomes Water, а на сцената вътре в 21.00 ч. преди гостите ще излязат Kake?, една от любимите българско-британски групи от пънкари-сюрреалисти, които преди броени дни представиха и ново ЕР, че и филм.

Фейсбук-събитие за петък (15 юни) :: Left Lane Cruiser + Дилейни Дейвидсън: https://www.facebook.com/events/7330208797102298
Билети:https://epaygo.bg/1260469935(и на касите на EasyPay)

Фейсбук-събитие за събота (16 юни) :: Les Lullies + Kake?: https://www.facebook.com/events/1013045406849576
Билети: https://epaygo.bg/4043401480(и на касите на EasyPay)

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=aCYCBYZtyf8– Дилейни Дейвидсън
https://www.youtube.com/watch?v=xQjd9tu4aDo–Left Lane Cruiser 
https://www.youtube.com/watch?v=7mWNwdge9qkLes Lullies
https://www.youtube.com/watch?v=gfgKz4qIGxs – Kake?

Снимка: Елена Топлийска 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички