Първи десант на германците Elvenpath в България, специални гости в минитурнето им са нашите хеви метъли Rampart
"20 години НЕ на сцена". Бутиков концерт на група Портокал
Тази година лятото си отива с Мери Бойс Бенд на 25 октомври
Mother Of Millions с нов албум и концерт в София, подкрепени от нашите Coven 5
Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България

Тази година лятото си отива с Мери Бойс Бенд на 25 октомври


Тази година лятото си отива с Мери Бойс Бенд на 25 октомври

226

Мери Бойс Бенд ни кани да пеем заедно любимия рефрен "Отива си лятото, идва есента" в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 25 октомври (петък).

На живо ще прозвучат любими песни от албумите "Непознати улици", "Само за теб", "Дългият път към дома", "Щастливи дни" и "Продължавай да мечтаеш", както и нови сингли. Ще се насладим на концерт с перфектно осветление, звук и мултимедия, с романтична акустична част и музикални изненади.

Първото участие на групата в такава формация е в София през далечната 1995 година. Първият запис е направен в Българското национално радио. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните "Непознати улици", "Дългият път към дома" и "Слънчогледите" в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

Вратите на клуба отварят в 21.00. За събитието не се предлагат резервации. Настаняването става по предпочитание и ред на влизане. Подарете си една красива вечер, прикани слънчевата фронтдама Мария Мутафчиева.

Билети - ТУК

Събитието във Фейсбук - ТУК

Междувременно, осмото издание на националния поетичен конкурс "Непознати улици" очаква кандидатурите на участниците в него до 31 октомври.

Началото е поставено през 2012-та, когато Мария Мутафчиева издава своите ученически стихове в книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици". Скоро след това се появява и идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна с това име. До Мери в тази идея стоят Милена Андонова – директор на Математическата гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател. Обединява ги вярата в таланта на младите хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света.

Мария Мутафчиева отправя покана: "Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за осмото издание на националния поетичен конкурс "Непознати улици"! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас:

Заедно с издателската къща "Знаци" и ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, ви каним да изпратите в периода 1-31 октомври по три свои стихотворения, от които посочвате едно предпочитано, което смятате, че ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите трима в категориите "От VII до IX клас" и "От X до XII клас". Вярваме във вас – учениците, децата ни, нашето бъдеще! Любопитно ни е какви са вашите мисли и чувства, начина, по който се изразявате, вървейки по "непознатите улици" на творчеството! Успех!"

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса може да намерите на сайта на гимназията: https://pmgbs.com/mery/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник "Фактор". Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и издателска къща "Знаци", музика и книги от Мария Мутафчиева и Мери Бойс Бенд. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички