Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март
Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари
Електро-глем пънк рок от Япония и Италия в клуб Live & Loud
Трио Viva с хеттрик през март

Започна седмото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици"


Започна седмото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици"

1134

Началото на конкурса е поставено през 2012 година когато излиза стихосбирката на Мария Мутафчиева, издадена от издателска къща "Знаци", илюстрирана от Невена Ангелова и носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици".

В нея са поместени ученически стихове на Мери. Скоро след това идва и идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна. Зад тази идея застават и Милена Андонова – момичето, с което Мери седи на един чин в Математическата гимназия в Бургас и настоящ директор на гимназията, и Румяна Емануилиду – журналист, публицист и издател.

Мария Мутафчиева споделя: "Искрено вярваме в таланта на младите хора в България! Знаем, че и в 21-ви век се изкушавате да създавате поезия и да споделяте своите мисли с белия лист и със света, любими хора от бъдещето! Любопитно ни е какво мислите, какво ви вълнува, как се изразявате... Вървите ли вече по своите "непознати улици" в творчеството?

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Седмото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици"! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас!

Аз – Мария Мутафчиева, издателска къща "Знаци" и ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, Ви каним да изпратите до 12 ноември по три свои стихотворения на електронната поща: contest@pmgbs.com Моля, посочете едно от тях, което смятате, че Ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: "От VII до IX клас" и "От X до XII клас".

Избраните творби ще бъдат публикувани. Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ "Акад. Никола Обрешков", издателска къща "Знаци", музика и книги от мен. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала и срещата с мен през декември", завършва гласовитата фронтдама на Мери Бойс Бенд.

Още за конкурса - на:

https://pmgbs.com/mery/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички