Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"


Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"

1084

С френетичен пост-пънк и енергия Whispering Sons идват в България за бутиков концерт по покана на Fest Team в столичния клуб "Строежа" на 21 май.

Музикални вълнения, сред които пост-пънк, инди рок и алтърнатив, ще се преплитат на сцената с включването на местен съпорт от българската група Woomb.

Това ще е второ гостуване на Whispering Sons у нас. Динамика, дълбочина и ретро естетика от Брюксел обещават неподправен транс за звуковите сетива. През февруари Whispering Sons издадоха третия си албум "The Great Calm".

Подгряващата група също носи смайваща световна енергия. Дуото Woomb, колаборация между изпълнителя и текстописец Христо Йорданов и композитора и продуцент Георги Линев (Kan Wakan), ще потопи нощта в мечтателност и ще отведат присъстващите на интроспективно пътуване между миналото и бъдещето. Песните, които те записват между Лондон и София, вече си проправят път и стигат до ефира на американското радио Sirius XM и гръцкото OFF. Мистичният клип към "Last Rays" ще бъде показан като част от Berlin Music Video Awards през юни. Скоро ще излезе и следващият им сингъл "Shape Yourself Around Me". Музиката им е вдъхновена и от общите влияния, които Йорданов и Линев намират помежду си – от Cocteau Twins през Bjork до Slowdive. Woomb пуснаха наскоро лайв версия към песента "Picture Оf А Deer" и работят над дебютното си EP. Предстоят им първи концерти извън България.

Музикалният тон за вечерта ще бъде зададен от Пинг-Понг Галя, която ще се погрижи за свежото настроение преди и след концертната част с концептуален сет, акцентиращ върху жанровете пост-пънк, дарк уейв, шугейз, синти поп и други.

Билети - в мрежата на ticketstation.bg.

Предстоящите концерти и новини за събитията в портфолиото на Fest Team - на: festteam.bg и ticketstation.bg, в събитието и в социалните мрежи с най-актуална информация.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички