Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Калин Вельов - искрено и лично. Две лица в един албум


Калин Вельов - искрено и лично. Две лица в един албум

6277

Калин Вельов - творчески партньор на Нина Николина и главен идеен двигател на Тумбаито, ще представи соловия си дебют "Две лица" с концерт в Sofia Live Club довечера.

Заедно с неуморимия перкусионист на сцената ще излязат Милен Кукошаров - пиано, синтезатор, Емил Михайлов - бас, Ангел Дюлгеров - китара, Стефан Кожухаров - барабани, както и специалните гости Цветан Недялков – китара и Мишо Шишков – хармоника.

На събитието ще се състои и официалната премиера на видеоклипа към "Бягство", чийто режисьор е Жоро Тошев. Негов оператор е Андрей Хадживасилев - същият, който вкара Вельов в каубойски филм от 70-е за кадрите на "Седем пъти", съзвучни с микса от кънтри, блус и бугало в самата мелодия. Като му откри най-правилното място - в секси компанията на изкушенията Руми Йорданова, Стела Пецева, Пламена Папазова и Стефка Ставрева.

Музиката, текстът и аранжиментът на "Бягство" са на Калин. Това е третият радиосингъл от "Две лица" след пробивните "Искам" и "Седем пъти".

Вельов започна работа по албума преди две години. "Иначе песните ги завърших за 5-6 месеца. Голямата работа - по аранжиметите, я отметнахме с Милен (Кукошаров - б.р.) на караваната през изминалото лято", каза авторът. Мага е съпродуцент на "Две лица". "Дискът съдържа и два ремикса - на "Бягство" и "Седем пъти", дело на DJ Борче", издаде за MySound.bg Калин.

Общо 15 музиканти се изявяват с него в проекта. Единственият дует в него е "Вяра и Любов", колаборация на Калин с Тони Димитрова.

"Много различни, но крайно талантливи - от Миро Иванов (екс-Сафо), през Моникс - та до Мишо Йосифов", обяви Вельов, като не назова имената на останалите. "Ще ги видите или на промоцията, или в обложката на диска, който ще се продава с намаление на събитието, както си му е редът", обясни музикантът.  

"Две лица" е акустичен, китарен албум, поне така е мислен", призна още той, подчертавайки, че по-голяма част от мелодиите е довършена с новата му китара.

"Купих я и пожелах да засвиря на нея едва ли не перфектно на десетата минута, ама то така не става. Ми-ла-си - блусменският акорд извървя само за "Бягство", хе-хе-хе", шеговито обясни Вельов, като не скри, че тепърва има да усвоява техники с микрофона.

"Абсолютно наясно съм, че не съм първи вокалист, просто за албума извадих това, което се бе събрало в сърцето и душата ми, и го представям както го усещам - индивидуално", довери откровено перкусионистът, който ще участва в големия концерт по случай Великден пред Народния театър в столицата на 23 април.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички