Високо в небето с Iron Maiden


Високо в небето с Iron Maiden

5624

След 36 години марш на скок, Айрън Мейдън (Iron Maiden) са по-големи отвсякога и обикалят планетата със собствен самолет, пилотиран от фронтмена на бандата - Брус Дикинсън.

Огромно количество озвучителна и осветителна техника, музикални инструменти, сценични декори, тонове кабели и всякaкви други джаджи, членовете на групата, мениджъри, асистенти, всякакъв антураж от екипа, мило наречен Killer Krew, както и няколко доста симпатични стюардеси - Ed Force One, е превърнат от най-обикновен Боинг 757 в летящ хевиметъл цирк. "Трябват някъде около половин милион долара и можем да направим това с всеки 757”, казва Брус Дикинсън.

Това, че той пилотира самолет, е толкова голяма част митологията на бандата, колкото и талимсанът й Еди и привързаността на Стив Харис към футболния клуб на West Ham. В момента Брус превозва цялата банда със специално приспособения за тях Боинг 757, наречен още Ed Force One (на снимката). Рокаджиите си придвижват така за някои локации по време на турнето, особено в Азия. След това ще се завърнат в Европа за участие в осем Sonisphere фестивала по целия континент.

Сред тях е и изданието на феста в България.

Както MySound.bg. информира, той ще се състои на хиподрума в Банкя на 21 юни. Освен с грандовете на метъла, родните фенове ще имат среща още със Слипнот (Slipknot), Алис Купър (Alice Cooper), Мастодон (Mastodon) и Апокалиптика (Apocalyptica).

Дикинсън постоянно открива приликите между това да насочваш мощна машина в небето или да контролираш огромна разлюляна тълпа по време на концерт.

"Странно, но и двете изискват висока степен на прецизност и уравновесеност. Трябва да си много спокоен и да не допускаш ситуацията да вземе контрол над теб", обяснява певецът в интервю за Sunday Times. "Най-голямата разлика е, че когато си в Айрън Мейдън, си насочен отвътре навън - носиш своята страст и емоция върху кожата си, така че всеки може да ги види. Когато си пилот, е обратното – прибираш се отвън навътре, концентрираш се, притесняваш се за много неща. Да не пропускаме факта, че си завързан за най-опасния стол", признава Сирената.

Квалифициран като пилот в гражданската авиация през 1998, Брус използва всеки миг, в който не изпълнява задълженията си на хеви метъл звезда, да се рее в небето, превозвайки пътници за различни авиокомпании. На път за своята ваканция например, можете напълно случайно да се озовете в пилотиран от него самолет.

След края на турнето това лято Ed Force One се връща отново в услуга на гражданската авиация в Исландия Експрес, но ще остане гордо изрисуван с емблемите на бандата, докато превозва пътници между Рейкявик и различни дестинации в Европа и САЩ.  

А когато Брус престане да взривява различните сцени на Sonisphere в цяла Европа той ще поеме отново командването на Ed Force One, за да продължи обиколката си, но този път в небето като пилот.

Вероятно в униформа!

Билети за Sonisphere - чрез в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет". Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg

В деня на концерта билети ще се продават и на място на същите цени.

Купувайте билети единствено от оторизираните места за продажба, приканиха организаторите от "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички