Рут, Свилен от Остава и Петко Славов закриват Sunday Art Report


Рут, Свилен от Остава и Петко Славов закриват Sunday Art Report

5314

Последното - 16-о издание, на клубния музикално-литературен фестивал Sunday Art Report предстои в столичния клуб "Строежа" утре, 31 юли.

Събитието ще представи два последователни концерта. След отварянето на вратите в 20.00 часа и посрещащия тематичен сет, от 21.30 ч. на сцената ще се качи нов дует – Свилен Ноев от Остава и Петко Славов от Airbag – и двамата с китара, с отделни и общи вокани изпълнения.

Акустичният сет включва авторски и чужди парчета. Проектът е наречен "Свилен Ноев и Петко Славов пеят 12 любовни песни". По информация на самите музиканти, в репертоара им са парчета на Blur, David Gray, Шънейд О'Конър (Sinéad O'Connor), а останалите са изненада - публиката ще ги научи на място, обясняват организаторите.

От 22.45 ч. следва концерт на Рут Колева. Певицата е отново (и за кратко) в България, като в състава на групата, с която ще се изяви, са Мартин Денев - пиано, Теодор Иванов - барабани и Симеон Петрунов -  бас.

Вечерта ще завърши с диджейски сет. 31 юли е закриващата дата за сезон 2010-2011, след което клубът ще излезе в едномесечна почивка през август.

Билети за съвместния концерт на Свилен Ноев, Петко Славов и Рут ще бъдат продавани само на място непосредствено преди началото на събитието. Цената е символична – 5 лв.

Установеният вече форум се провежда седми месец поред, а в досегашните му 15 издания участие взеха над 50 от най-стойностните имена в българската музика, плюс няколко чуждестранни гости; бяха представени 15 нови книги, 2 филма, клубни театри, дебати и издания на Лига на разказвачите и Пощенска кутия за приказки. Инициативата се провежда по идея и с домакинството на клуб "Строежа" с подкрепата на Bushmills и Grolsch.

Силният положителен отзвук, който изявата предизвика сред публика, медии, артисти и творци, наситеността и дългосрочността на проекта, ясно показаха, че различните изражения на аудио-визуалното и литературното изкуство могат успешно да съществуват и да открият своята нова форма в непривичната им досега среда на нощните клубове.

Същевременно "Строежа" развива основната си функция – търсене и среща на хора с общи интереси и близък вкус, които са с отворени за новостите възприятия.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички