Зарядът в краката ни


Зарядът в краката ни

5136

Дансинг, който генерира електрическа енергия, ще бъде представен по време на музикалната конференция SeeMe 2011 между 8 и 10 октомври.

Във времена, когато всички говорят за алтернативни източници на енергия и устойчиво развитие, форумът у нас ще представи такъв, за който зарядът обаче е в самите нас. Или по-скоро в краката ни. По време на шестото издание феста, гражданите и гостите на София ще могат да се насладят на един наистина устойчив дансинг. На него те не само ще могат да танцуват за добър тонус и дори отслабване, но и с това ще създават енергия.

Sustainable Dance Floor™ е първият в света дансинг, използващ енергията на танцуващите хора. Тя се превръща в електричество по специално разработена технология. Дансингът реагира интерактивно под влиянието на танцуващите хора. В резултат на това илюминацията на дансинга в реално време показва ефекта на танцуването. Чрез движенията си всеки танцуващ задвижва светлина в своята част от дансинга, което показва, че е създал енергия и е допринесъл за това енергийно преживяване.

Идеята за Sustainable Dance Floor™ тръгва от Холандия преди няколко години и оттогава се радва на голям интерес и успех по цял свят. Съвсем в стила на холандската иновативност и креативност, неговото пристигане за първи път в България се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на кралство Нидерландия и холандската бира Heineken. Дансингът ще бъде поставен целодневно пред "Пасажа" на НДК по време на трите фестивални дни. Идеята на SeeMe 6 и спонсорите е да накарат танцуващите млади хора да осъзнаят силата на собствената си енергия и възможността да дадат макар и малък принос към околната среда, в унисон с целите на Sustainable Dance Club™.

Програма на Sustainable Dance Floor:

8 октомври, събота:

12:00 – 14:00 – Откриване, N.A.S.O, Select Music Media & DJ Fail, хип-хоп танци от Street Dance School The Center, класически рок танци
14:00 – 16:00 – DJ Marekoff
16:00 – 18:00 – DJ Face
18:00 – 19:00 – часът на La Roux (подгряващо парти)
19:00 – 20:00 – Dance floor powered by Radio Energy
20:00 – 21:00 – часът на H.M.S.U.

9 октомври, неделя:

13:00 – 16:00 – N.A.S.O, Select Music Media & DJ Fail
16:00 – 18:00 – Reggae time, Zionlionz Reggae Crew
18:00 – 19:00 – часът на Radio Café, Brit Pop and Indie Party, Shaker Maker
19:00 – 22:00 – Battles Of The Dance

10 октомври, понеделник:

13:00 – 16:00 – Free style
16:00 – 18:00 – N.A.S.O, Select Music Media & DJ Fail
18:00 – 20:00 – DJ MO. (Invitro Booking), Sustainable Dance Floor Electro Nu Wave Session
20:00 – 21:00 – DJ Academy Metropolis

Както MySound.bg вече информира, най-голямата музикалната конференция в Югоизточна Европа - SeeMe (South East European Music Event), ще разтърси София за 6-и път между 8 и 10 октомври.

Форумът е не само за печелещите от музика, но и за тези, които просто носят музиката в сърцата си.

SeeMe се превърна в естествен мост между музикалната индустрия в Югоизточна Европа и тази в останалата част на света. В продължение на 3 дни и нощи столицата ще отвори врати за артисти, банди, диджеи, продуценти, промоутъри, лейбъл мениджъри, професионалисти от индустрията, както и безброй фенове на различните музикални жанрове.

Конферентната програмата на SeeMe включва водещи и изявени световни професионалисти от музикалната сфера. Изпълнителни директори, артисти и видни експерти от световноизвестни музикални компании, организации, фестивали и артисти (Universal, The Orchard, Sony Music, Pioneer, Eurosonic, Exit Festival, IFPI, Nielsen Music, Prodigy Digital Team, European Music Export и много други) споделят опит, идеи и тенденции за бъдещето на музикалната индустрия. Темите включват тенденции в музикалната индустрия; легални алтернативи и платформи; бум на фестивалите; дигитален маркетинг; лицензиране на музика;  музиката и марките; майсторски класове по китара, писане на музика, диджейска академия; мениджмънт на артисти; музиката и социалните каузи, но както и миналата година, най-голям интерес се очаква при така наречените сесии за прослушване, на които всеки музикант може да получи обратна връзка за потенциала на музиката си на световната сцена.

SeeMe e събирателна точка за музиканти и фенове. SeeMe е там, където музиката, новите проекти и идеи се раждат, където се сверяват часовниците и се черпи вдъхновение.

За радост на феновете, а и на професионално свързаните с музика, вечерната и нощна музикална програма ще се пренесе в най-различни барове, клубове и нестандартни парти локации, където ще се проведат концерти и партита с различна стилова насоченост. Затова очаквайте коктейл от най-добрата модерна музика, разпръсната из клубовете и баровете на София, обясниха организаторите.
 
Още - на:

www.seeme-sofia.com

http://www.facebook.com/SouthEastEuropeanMusicEvent

http://www.youtube.com/seemesofia

Twitter:@SeeMeSofia

seeme@united-partners.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички