Златна му уста на Goldie в София


Златна му уста на Goldie в София

3493

Ето как Голди (Goldie) изплува от фабричния мрак на по-следващото хилядолетие и за пореден път захапа със златните си зъби софийската зона урбана:

Американският "зъл" гигант Vice в компанията на още по-големия брат Adidas хвърлиха тежка сянка върху родните стандарти. Парти центърът "4 км" - организиран съвсем по американски, бе домакин на наистина мащабно и изпипано до сетния детайл партенце. Сладко - като ритащо с кецки на скейтборд, детенце:

1. БЕЗПЛАТНО... но с приятно посрещане и специална гривна за всеки.
2. Значки, лепенки и напръскване с логото на Adidas с петминутно симпатично мастило върху дрехите за всеки
3. Прожекции на огромен екран във всяка от залите, прожекция на живо от Фейсбук профила на Голди, съпроводено с визии на рекламни клипове с дрешки и кецове, каквито сигурно до следващия преход няма да видим в България...
4. Същите невъзможни десетки кецове, сложени на баровете отзад
5. Същите невъзможни флуоресцентни фланелки и анцузи върху пет брейкъри, които разчупиха въздуха на кислород, водород и азот на дансинга - бяхме забарвили какво е то дансинг.
6. Отделна зала с рампи за байкове и ролери, които не спряха да цепят мрака до първи петли.
7. Голди

Там, с цигара в "златната" си уста, миксиращ с губещата се в златни пръстени дясна ръка върху пулта, и широка усмивка. Хората бяха доволно подгряти с Harry Up (Breakalicious) с лек хип-хоп подход и брейкване на серии -  Depeche Mode (Depeche Mode)  - "World In My Eyes", Дейвид Боуи (David Bowie) - "Let's Dance", и други класики.


Съвременният градски варварин Голди нахълта по-късно. Захвърли якето и като се ухили, ни закачи на неговото неравноделно бас хоро. Уникалното редуване на зареждащ дръм-ен-бейс и после дарк трип без бийт. Както в рамките на собствените му сингли, така и наживо - в това, което изглежда като антисмесване.

Диджеите обикновено редят сходни тракове. Той - не.

Предизвиква пого с бесни вокали и дръм картечници, докато бодигардовете не дойдат да ни помолят да спрем.

И в следващия миг ни пусна на студено и тъмно. Като в игра на сляпа баба насред изоставен завод, където една-две машини все още работят и глухо се чуват нейде в мазето.

Ако случайно не сте чули, Голди прави каквото си иска.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички