Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Местят концерта на Tarja Turunen в Арена Армеец


Местят концерта на Tarja Turunen в Арена Армеец

1944

Концертът на Таря Турунен (Tarja Turunen), обявен в столичната зала "Христо Ботев" на 26 януари, ще се състои, но в зала "Арена Армеец".

Това съобщиха организаторите от Loud Concerts, пояснявайки, че преместването на събитието се налага поради големия интерес към самостоятелната изява на знаменитата финландка.

Вече са известни и подгряващите групи, които ще настроят родната публика за симфоничния метъл на бившата вокалистка на Найтуиш (Nightwish).  Преди нея ще се изявят италианските банди Sylpheed и Scala Mercalli. Всяка от тях ще предложи нещо различно и интересно на меломаните у нас.

Sylpheed е млада формация, издала само няколко демо записа досега, но покоряваща все повече фенове в Европа и САЩ. Тя е единствената италианска метъл група, свирила на престижния Sweden Rock Festival. Благодарение на двете дами в екипа, Ilenia на вокалите и цигуларката Noemi, шесторката създава оригинална музика, която не може да се ограничи в определен стил. Песните на Sylpheed съчетават метъл агресията с меланхоличното звучене на цигулката, а понякога в композициите им се прокрадват блек и траш рифове.

Scala Mercalli са основани през 1992. Музикантите определят стила си като епична смес от пауър, хеви и траш метъл. През първите няколко години след създаването си не могат да установят постоянен състав и действат предимно като лайв проект. Scala Mercalli записват дебютния си албум през 2004.

Както MySound.bg вече огласи, концертът на 26 януари ще е пето гостуване на Таря в България, след два концерта в София, изява на Каварна Рок Фест 2010 и мегаспектакълa на Скандинавския славей, както я наричат феновете й, в Античния театър в Пловдив на 21 септември тази година.
 
На концерта в "Арена Армеец - София" магнетичната певица ще излезе заедно със собствената си група. Шоуто е част от нейното световно турне в подкрепа на актуалния албум "What Lies Beneath". След обиколката музикантите ще се съсредоточат върху записите на нов диск и не възнамеряват да концертират в близките пет години.

По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена в залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

Пушенето в залата е напълно забранено, включително и във фоайетата. Всеки, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън, без възможност да се върне повече в нея!

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Ticketstream. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, TBI Credit, M-Tel, Multirama, Technomarket, "На тъмно", както и онлайн чрез www.ticketstream.bg.

Пропуските се продават на цена от 40 лв., а на място в деня на концерта ще струват 50 лв.

Началният час е 20.00ч.
 
Закупените досега билети за концерта ще важат без презаверка.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички