Престижно отличие за Акустично Трио 3000


Престижно отличие за Акустично Трио 3000

5426

Музикантите от Акустично Трио 3000 - Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев, станаха победители в категорията за най-добър инструментален албум за 2011 ("Йо-Хо" ("Yo-ho") на американската организация Indie Acoustic.

Тя е създадена преди 10 години от Джон Съркис от Денвър, Колорадо, с дългогодишен опит в музикалната индустрия. Основната цел на проекта е да се привлече вниманието на световната музикална общественост към независими артисти, изпълнители, музиканти и звукозаписни компании чрез популяризиране и оценяване на изключителните им постижения в съответната област.

Само малка част от издаваните ежегодно над милион музикални албуми по света успяват да получат по-широка известност и популярност и то предимно най-комерсиалните, издавани от мейджър компаниите, в които са вложени огромни средства за реклама. За съжаление, хиляди оригинални, новаторски музикални проекти потъват в забвение всяка година поради невъзможността да бъдат чути и оценени от по-широка аудитория, тъй като не се излъчват от радио- и телевизионните медии.

Именно сайтът www.indieacoustic.com се е заел с нелеката задача да оценява и дава гласност на най-добрите световни постижения в различни категории, които варират през годините между 7 и 12. За 2011 номинациите са в 7 категории – акустична група, инструментален албум, прогресивен подход към музиката, рок, уърлд мюзик, певец-композитор и най-добър текст. Едно от основните изисквания за участие в конкурса е албумът да е издаден през съответната година от независима компания, в случая - музикален център "Рива Саунд", и записите да включват предимно акустични инструменти.

През годините носители на награди в различните категории са такива имена като алтернативните рок групи Левълърс и Рънриг, кънтри звездите Родни Кроуел и Майкъл Мартин Мърфи, вокалиста на Man AT WorkКолин Хей, носителката на "Грами"(Grammy)  - американска изпълнителка на китара и банджо Алисън Браун, фолк-рок легендата Тони Фуртадо и много други популярни вече имена.

Още с първото си участие в този конкурс българска група и звукозаписна компания печелят такова престижно отличие.

Браво!

Както MySound.bg вече писа, общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти. Верни на принципа, че "притежаването на пистолет не те прави по-въоръжен, отколкото притежаването на китара те прави музикант", тримата генерали на китарата създадоха със своите инструменти, своя първи продукт за "масово поразяване" – албумът "Йо-хо". Идеята за заглавието е в чест на човека, който инициира великолепното трио и техен общ приятел Йохан Девлетян. (Първите две букви от личното му име).

Албумът - гордост в каталога на "Рива Саунд", е смес от фламенко, джаз, и фюжън и е изцяло с авторска музика, написана от Цветан Недялков и Веселин Койчев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички