Йоко Оно разказва филм на фестивала В Двореца


Йоко Оно разказва филм на фестивала В Двореца

3666

Филм, разказан от Йоко Оно (Yoko Ono), ще бъде прожектиран в афиша "В Двореца" (In The Palace).

Поредното издание на фестивала събира международни представители от света на киното, които ще представят филмите си в рамките на събитието. Сред тях е Арнд Шверинг – Зонрай, снимал се във филми като "Гадни копилета" на Куентин Тарантино, "Опасен метод" на Дейвид Кроненбърг, "Сбогом, Ленин!" на Волфганг Бекер и други. Арнд идва с лентата си "Кирливи ризи", която ще се излъчи от 19.00 ч на 6 юли, петък. Всеки, който иска да се срещне с автора, може да заповяда на прожекцията. Освен него филм в рамките на фестивала ще има и Дъглас Харт, който се очакваше да присъства на място, но в последния момент се разбра, че няма да успее да дойде до Варна.

Дъглас е основоположник и бас китарист на шотландската група The Jesus Аnd Mary Chain и се занимава активно с групата от 1984 до 1991. През това време проявява интерес към заснемането на музикални видеа и започва да режисира клипове и за други музиканти. Основава своя собствена видео компания и режисира над осемдесет клипа. Филмът му "В Двореца" се казва "Далекосъобщение" и може да бъде видян на 2 юли от 21.00 часа, както и на 5 юли от 15.00 часа във Фестивалния комплекс във Варна.

Други интересни заглавия, които предлага тази година фестивалът, са "Моятроден град" – анимационен късометражен филм за мира, разказан от Йоко Оно, който ще се излъчва на 2 юли от 21.00 ч. и 5 юли от 15.00 часа. "Ролите на Вернеса Б.", филм в ко-продукция между Германия и Босна и Херцеговина, в който зрителите ще видят българския актьор Самуел Финци на 4 юли от 21.00 часа. И световната премиера на "Парафиненият принц" на режисьора ПавелВеснаков, носител на наградата за най-добър български филм на миналогодишното издание на "В Двореца". Премиерата на новия му филм ще се проведе от 19.00 ч.

Всички прояви в рамките на юбилейното издание на Международния фестивал за късометражно кино "В Двореца" са с отворен достъп за публиката.
Билети за прожекциите могат да се закупият на касите на Eventim и партньорите им в цялата страна, а също онлайн на www.eventim.bg, както и на място във Фестивалния комплекс във Варна на цени между 2 и 10 лева.

"В Двореца" e във Варна и Балчик до 7 юли.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички