Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"
Captain Hollywood попълва афиша на Spice Music Festival 2024
Голямата комбина: Pеro Defformero и Обратен ефект с общо тържество
D2 на 25! Емблематичната група кани почитателите си на голям концерт с много гости в зала 1 на НДК
Енергичното дуо Diskobajagi с шеметен клубен сет в "Строежа"
На Гергьовден с Bell Witch и The Keening в София

Спектакъл преобръща представите за стрийт танците


Спектакъл преобръща представите за стрийт танците

4054

Спектакълът 7D обещава да преобърне представата за стрийт танците.

Премиерата на творбата ще се състои на сцената в кино "Люмиер" на 12 декември.

Началото е точно в 19.22 ч., поясняват организаторите, тъй като сборът от всички цифри прави отново 7. А спектакълът ще тръгне на турне в 10 български града, ще се играе и в културния център на Манхайм (Германия) - Feuerwache, в началото на 2013. Предстои да бъдат огласени датите, на които ще бъде поставен в Нов Български Университет.

Проектът е дело на танцовата група Pop&Roll. За режисурата помага режисьорът Гергана Димитрова. За първи път на сцена у нас ще се постави спектакъл, изцяло изграден върху историята на стрийт танца, като различните стилове ще бъдат представени в най-чистия им вид. Авторите на проекта искат да избягат от стандартната интерпретация на уличните движения в танца, за да стигнат до същността му и да го покажат в една нова за нашата публика светлина - такъв, какъвто е бил в своя генезис.

Спектакълът 7D представя 7 сцени, вдъхновени от личния опит на авторите, зад които всъщност се крият 7 ключови за тях думи: енергия, знание, вдъхновение, вяра, борба, любов и свобода. Това са и ценностите, в които танцьорите от Pop&Roll и партниращите им музиканти, диджеи и бийтбоксъри вярват и се опитват да предадат на публиката. Искреността на тези послания личи и от друга тяхна инициатива - Jam On It, най-големия международен младежки фестивал за стрийт танци и култура.

7D е резултат от усилията на танцова група Pop&Roll (изпълнение и хореография) и Гергана Димитрова (консултант режисура и драматургия), по музика на Иван Шопов (a.k.a. Balkansky), Стефан Колев (a.k.a. DJ Skill), Peter Peterson Skoog и RooSee (a.k.a. Ballkaniac Groover), Самуил Топалов (бийтбокс, глас), Никола Горялов (барабани), Михаела Михайлова (глас) и видео на Костадин "Екзарка" Екзаров.

"Идеята за спектакъла 7D и всичките ни усилия той да е факт са концентрирани в това не просто да представим различните стилове в стрийт танца, които. Иска ни се да го направим на сцена, което до момента не се е случвало у нас, и е огромно предизвикателство за всички участници в проекта. Иска ни се да заразим публиката с усещането за свобода, което е в основата не само на уличните танци и култура, но и на живота ни. Ще сме щастливи, когато си тръгнат от залата, зрителите да се чувстват една идея по-вдъхновени и заредени, да усетят отново силата на любовта и да са готови да се борят за онова, в което вярват", накратко обобщава концепцията на спектакъла Боян Пехливанов от Pop&Roll.

"Един спектакъл, сътворен чрез знание и можене, вдъхновен от вяра и любов, който успява да жонглира със сблъсъка на множество стрийт-денс стилове и каламбура от бийтбокс, барабани, вокали, гласове и видео. Разказ за пречистването и свободата, до които танцът може да ни отведе, ако се вслушаме ритъма на сърцето и останем верни на себе си", споделя режисьорът на спектакъла, Гергана Димитрова, която е и сред създателите на "36 маймуни", организация за съвременно алтернативно изкуство и култура, активно работеща в полето на независимата театрална сцена с един от най-успешните си проекти "ПроТекст".

7D е съфинансиран от Програма "Култура" на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019.

Билетите за танцовия спектакъл са по 7 лв. и могат да бъдат намерени на касите на Билетен център, НДК.

Pop&Roll е танцова група, създадена през 2010 и събираща едни от най-добрите професионални танцьори и артисти в България с дългогодишна практика и опит в сферата на стрийт културата. От създаването си до днес артистите са едни от най-търсените гост изпълнители на почти всички големи фестивали, концерти, танцови школи и училища. Членовете на групата имат куп награди от най-големите танцови състезания у нас и в чужбина, като често са канени и в ролята си на авторитетно жури.

Pop&Roll са: Катерина Нонова, Яница Станкева, Силвия Молева, Костадин "Екзарка" Екзаров (на снимката), Боян Пехливанов, Николай Камишев, Ивайло Стефанов, Никола Горялов (барабани), Самуил Топалов (бийтбокс, глас), Михаела Михайлова (вокал).

Pop&Roll е уникална комбинация от историята на всеки един от членовете на групата, обединени от желанието да изучават и усъвършенстват есенцията на движението непрекъснато.

Различните школи и стилове - попинг, уокинг, хаус, хип-хоп, уакинг, брейк, които всеки от членовете носи със себе си, водят до едно ново за България поднасяне на стрийт танца – чистият и първичен уличен танц, лишен от самоцелната атрактивност на масовото представяне на стрийт стиловете, съчетан с опита и креативността на някои от основоположниците на това изкуство в световен план.

Част от артистите на Pop&Roll, заедно с основателите Sleepwalkingz, са и сред виновниците за единствения по рода си в България международен младежки фестивал за стрийт танци и градска култура Jam On It, който тази година се проведе за тринадесети пореден път и благодарение на който българската публика има възможността да се срещна с легенди като Къртис Блоу, Яра Браво, DJ Vadim, Марли Мaрл, Ърбън Артистри, Кен Суифт и Мистър Уигълз.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички