Музиката на безвремието от RootsRocketBand


Музиката на безвремието от RootsRocketBand

5020

Вторник ли бе, или попаднахме в безвремието?

Влизайки в Студио 5, знаеш колко е часът, кой ден е, общо-взето всичко ти е ясно. На тръгване обаче се рееш от щастие. И нищичко не те интересува.

Всеки концерт RootsRocketBand (Руутс Рокет Бенд) е музикален празник за ценителите. Сетовете са  суперразнообразни както едни от други, така и сами за себе си. Отново музикални преходи, без да успееш да хванеш края на другото парче – вече танцуваш в ритъма на новото. Зарядите на музикантите  – положителни и насочени към теб. Всеки присъстващ е част от сценичната магия, която момчетата от реге бандата поднасят. Имат песни за всяко настроение, за всеки порив, желание, несъгласие, любов, вярвания, за Живота!

Тази изява на многолюдната формация беше малко по-различна от другите. Освен уникалното усещане, което музикантите изпращат към публиката всеки път, този вторник беше денят, в който пуснаха два чисто нови видео сингъла.
Няколко парчета след началото на лайва, бандата ни покани да се настаним удобно, защото следваше премиерата на "Rocky Road" и "Musical Religion". Два изключително спокойни, живописни и отпускащи клипа. Внимателно режисирани от Адриана Янкулова, така че камерата да мине през всички музиканти в моментите, в които "превземат" инструментите си. Топли цветове, червено-жълто-зелени знамена, красиви вокали, ритмични китари, закачлив бас, ефирни бек вокали, вълшебно пиано, спираща дъха брас секция и многослойни барабани. Кадрите доста успешно предават топлината и настроението на артистите, както и посланията на песните. Едното от които - "Musical Religion", е съвместно дело със Samity, продуцент от реге лейбъла.

Съдейки по реакцията на повечето хора след промото, мисля, че трябва да се уточни нещо. Видеоклиповете към тези две нови парчета са еднакви, да. Разбира се, ъглите на заснемане, кадрите и музиката са различни. Идеята им е да представят бандата RootsRocket с изпълнение на живо, за да може тя да участва пълноправно в European Reggae Contest Rototom. Накратко: имаме на разположение професионално заснети две концертни парчета на реге артистите ни. Можем да им пожелаем успех в конкурса, тъй като той e в състояние да ги изстреля високо сред най-популярните артисти в стила – там, където им е мястото.

Вечерта, както винаги, беше плътно слънчева, без нито един облак. Перлата на регето у нас – Bibi Youth, отпразнува своя 20-ти рожден ден, пеейки и танцувайки под звуците на любимите си мелодии. Заедно с Jahmmi и останалите от бандата направиха няколко парчета, които определено "влизат" по-нежно заради прекрасния ѝ гласец.

Много нови неща чухме, които подсказват за сериозно раздвижване в редиците на лейбъла. Zafayah, например, заминава на турне в Индия, където ще има немалко участия. Това е прекрасно както за него самия, така и като цяло за музиката с печат НАПРАВЕНО В БЪЛГАРИЯ.

Като стана дума, в една от паузите Зафая каза няколко думи за случващото се у нас през техния поглед. За музиката, за природата ни, за нас самите – все неща, които неизбежно би трябвало да касаят поне всеки млад човек тук. Задушевната атмосфера в клуба предразположи всички гости да се държат и усещат сякаш са на излет в планината, озвучен от звуците на природата.

Бандата покани и Kappa Irie на сцената за едно-две парчета, както и за малко фрийстайл. Представителят на ZionLionz Reggae Crew отново е под пара и съответно вдигна всички на крака.

Докато Sen I пее в най-високия регистър на мъжкия глас и точно му се възхищавам за пореден път, някой до мен казва "Ама той пее като на запис, бе". Ето това е една от силите им – на концерт те звучат като излезли от най-професионалното звукозаписно студио. Машини!

Въпреки че съм присъствала на не малко лайвове на RootsRocket Band, те винаги успяват да пренаредят сет листа, да добавят нови неща, да изменят аранжименти дори, така че в никакъв случай да не съпоставиш концерта им с някой от предишните, камо ли да ти писнат.

Не се сещам за по-адекватен завършек от този:

Дами и господа, Roots Rocket Band:

SEN I - vox
ZAFAYAH - vox, guitar
JAHMMI YOUTH - vox
YASHA - keyboards
LUBAKA - guitar
KOZMO - bass
DIDO - drums
DENIS - sax
KOZ I – trombone

Видеата може да видите на:

http://www.youtube.com/watch?v=a17_1DR0ANQ

http://www.youtube.com/watch?v=fxx469LbuRg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички