Ролинг Стоунс и Флорънс Уелч с по две отличия от NME


Ролинг Стоунс и Флорънс Уелч с по две отличия от NME

4391

Ветераните на рока Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) спечелиха две награди (NME Awards) на сп. "Ню Мюзикъл Експрес" (NME) - за най-добро изпълнение на живо и най-добър музикален филм, предаде Reuters.

Церемонията по удостояване на отличниците за изминалата година се състоя в Лондон снощи.

Легендарната група в състав Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс се завърна на музикалната сцена в края на 2012 г., за да отбележи 50-годишнината си в голямата игра. Мини-турнето им във Великобритания и САЩ беше абсолютен хит сред феновете и критиците. За успеха на шоутата им сп. "Ню мюзикъл експрес" присъди на рокаджиите приза за най-добро изпълнение на живо.

Както MySound.bg извести, по случай юбилея на митичната банда в сътрудничество с нейните членове бе заснет филмът Crossfire Hurricane, проследяващ метеоритния им възход към световна слава. Лентата бе отличена с награда за най-добър музикален филм. Китаристът Рони Ууд (Ronnie Wood) (втори отляво надясно на снимката) прие отличията от името на цялата група.

Florence Welch (Флорънс Уелч) (Florence And The Machine (Флорънс енд Дъ Машийн) повтори двойния си успех от миналата година. Вокалистката бе отличена в категориите за най-добър солов изпълнител и за най-добър денс хит за "Sweet Nothing" в сътрудничество с Calvin Harris (Калвин Харис). "Не очаквах отново да получа наградата за солов изпълнител, тъй като е спорно дали съм такава. Благодаря на групата си за сътрудничеството", сподели Welch, приемайки първия си трофей.

Голямата награда за албум на годината бе присъдена на The Maccabees (Макабийс) за "Given To The Wild". В категорията за най-добра британска група бяха отличени The Vaccines, а за най-добра международна група -  The Killers.

Режисираната от носителя на "Оскар" Дани Бойл церемония за откриването на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 бе обявена за музикално събитие на годината. Призът за герой на годината бе присъден на президента на САЩ Барак Обама, а срамното отличие за злодей на годината отиде при Хари Стайлс от One Direction.

Момчешката формация получи и антинаградата за най-лоша група. Въпреки огромния си комерсиален успех в световен мащаб, отбелязва Contactmusic.

Джони Мар, чиито китарни умения в комбинация с текстовете на Мориси превърнаха групата The Smiths (Смитс) в легенда, бе удостоен с почетния приз "Богоподобен гений". "Мисля, че е сериозно и забавно, сладко и рокаджийско да получа тази награда. Сега мога да мързелувам през остатъка от живота си", заяви пред публиката в зала "Трокси" именитият музикант. Мар заедно с Рони Ууд от Ролинг Стоунс и фронтменът на The Vaccines (Ваксинс) - Justin Young (Джъстин Йънг), зарадваха гостите на церемонията с изпълнение на шест песни.

Носителите на наградите на сп. "Ню Мюзикъл Експрес" се определят чрез гласуване на читателите на изданието. Според редакторите над 10 000 милиона гласа са подадени при избора на победителите.

Отличниците:

- Най-добра британска група - Biffy Clyro
- Най-добър албум - "Given To The Wild" на The Maccabees
- Най-добра международна група - The Killers
- Най-добра песен - "Inhaler" на Foals

- Най-добро телевизионно шоу - "Свежа плът"
- Най-добър музикален филм - "Ролинг Стоунс: Crossfire Hurricane"
- Най-добър солов изпълнител - Флорънс Уелч
- Най-добра нова група - Palma Violets
- Най-добър музикален видеоклип - "R U Mine?" на Арктик Мънкис
- Най-добър фестивал - фестивалите в Рединг и Лийдс
- Най-добро изпълнение на живо - Ролинг Стоунс
- Най-добър денс хит - "Sweet Nothing" на Флорънс Уелч и Калвин Харис
- Герой на годината - Барак Обама
- Злодей на годината - Хари Стайлс от One Direction
- Най-лоша група - One Direction
- Най-добър филм - "Хобит: Неочаквано пътешествие"
- Богоподобен гений - Джони Мар

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички