Silent Note Jazz Еvening


Silent Note Jazz Еvening

3879

Павел Терзийски, Антони Дончев и Петър Георгиев канят на концерт, посветен на меланхолията и радостта на американската и бразилска музикална култура от периода между 30-те и 60-те години на 20 век.

Събитието е в столичния клуб Студио 5 на 19 май, неделя.

Ще прозвучат моментни интерпретации на известни джаз и боса нова мелодии - "Summertime", "The Girl From Ipanema", "Body Аnd Soul", "Desafinado" и други.

Вход 10 лв.

Вокалист-експериментатор – Павел Терзийски, удивява с възможностите на човешкия глас като музикален инструмент. Съучастник в много различни проекти - Tripple A, Попара и Echoo, Павел е бил на една сцена с Росен Захариев-Роко, Георги Дончев и много други.

На пианото ще му акомпанира Антони Дончев. Име, с което са свързани почти всички престижни изяви на българския джаз през последните 20 години. Неговата звезда изгрява като съосновател на реномираната формация Акустична версия. Успоредно с нея, Антони осъществява проекти с различни световноизвестни музиканти (Джордж Гарзон, Кени Уийлър, Томаш Станко, Томи Смит, Анди Скофийлд и още и още….). Гастролира като соло пианист, представя премиери на концерти за пиано, създадени специално за него и записани съвместно със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, композира филмова и театрална музика. Издал е компактдискове за BMG, "Балкантон", Sony Music, Polysound, Kuker Music и т.н. Носител е на награди за театрална и филмова музика, както и на "Кристалната лира" на Съюза на музикалните дейци в България.

И тъй като концерт без китара не е пълноценен – на сцената ще се качи и Петър Георгиев, който по време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и ар-ен-би проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва Brooklyn Conservatory - програма "Джаз китара", както и магистърската програма на Queens College.

Концертът, озаглавен Silent Note Jazz Еvening, започва в точно в 20.00 ч.

Вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички