Ивайло Донков е големият победител в Гласът на България 2013


Ивайло Донков е големият победител в Гласът на България 2013

6075

След изключително емоционален и грандиозен финал, зрителите на bTV избраха "Гласът на България" – Ивайло Донков.

Талантът му спечели доверието на публиката и във финалната вокална битка оная вечер с другия силен опонент за титлата - Красимира Иванова, с 54% на 46 %. Останалите двама финалисти - Тодор Георгиев и Васил Чергов, отпаднаха от шоуто след първия етап на съревнованието.

31 великолепни и интригуващи издания, 39 часа присъствие в домовете на милиони българи, победа на над 3 000, които се явиха на първите кастинги за шоуто, хиляди фенове и вдъхновяващи коментари в социалните мрежи – това успя да постигне новият Глас на България Ивайло Донков за по-малко от 4 месеца.

"Чувствам се много добре от това, че многобройната публика ме хареса. Благодаря за това. Не го очаквах, но ще му се насладя", сподели победителят.

Епизодите от втория сезон на шоуто, ексклузивни материали, снимки, интервюта с участниците и треньорите може да гледате на интернет страницата на "Гласът на България". Почитателите на шоуто могат да продължат да подкрепят и да общуват свободно със своите любимци чрез Facebook и Twitter.

Изпълненията на участниците може да чуете отново и по радио N-Joy.

Епизодите на предаването могат да бъдат гледани и на voyo.bg .

Ивайло Антонов Донков е роден през 1985 във Варна. През периода 1991-2002 е възпитаник на училището за незрящи „Проф. Иван Шишманов” в родния си град, а средното си образование, както и допълнителна музикална квалификация, получава със специалност Kласическо пеене в националното училище по изкуствата "Добри Христов", Варна.

През 2005 е приет в Националната музикална академия в София, където получава висшето си образование – специалност Класическо пеене, в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева. След завършването на магистърската си степен, постъпва в класа по Камерно пеене на професор Благовеста Константинова, където е специализант и понастоящем.

Донков успешно съчетава обучението си в музикалното училище и в НМА "Проф. Панчо Владигеров" с активна концертна дейност. През 2008 участва в конкурса "Светослав Обретенов" в Провадия, където получава трета награда. Със сопраното Миглена Павлова са удостоени с първа награда и специалната награда за барокова и ренесансова музика в категорията "Ансамблово класическо пеене", втора възрастова група, на конкурса "Надежди, таланти, майстори" в Добрич през септември 2010.

Тенорът усилено се занимава с изучаването и интерпретацията на барокова и старинна музика със съдействието на органиста Янко Маринов от втората половина на 2008. Уникалният гласов тембър, който притежава Донков, е особено подходящ за изпълнение на старинна музика.

Овладяването на специфичната техника на пеене от младия изпълнител е заявка за многообещаваща кариера в областта на бароковата музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички