Piranha и диджеите Diamondz и Phirah - БГ звездите на Besttfest


Piranha и диджеите Diamondz и Phirah - БГ звездите на Besttfest

5173

Броени дни остават до седмото издание на най-големия международен музикален фестивал на Румъния – Bestfest Summer Camp.

Както MySound.bg нееднократно информира, събитието ще се състои от  5 до 7 юли  на множеството музикални сцени и платформи край Букурещ. Oсвен артисти от цял свят и от Румъния, ще се изявят и три български имена. Родното представителство на фестивала в северната ни съседка е в лицето на ска-пънк бандата Piranha и двамата дръм-ен-бейс диджеи - Diamondz и Phirah (на снимката).

Piranha ще забият на втората по големина сцена във втората фестивална вечер,  6 юли, от 20.00 ч. Шута, Драго, Папо и Ollie G ще подгряват бруклинските метъл-хардкор хедлайнъри Biohazard, чието участие на Bestfest е част от лятното промо турне на най-новия им албум „Reborn In Defiance”. Българските момчета също готвят нов диск, която ще се появи на бял свят съвсем скоро и ще носи името “Skate After Death”.

DJ Diamondz e част от набралия голяма скорост дръм-ен-бейс лейбъл за музика и партита True Badness. Cookie Monsta и зимния фест Horizon са част от парти-продукциите на компанията, в които името му е задължителна част от програмата. Освен активно функциониращ като деджий, той е и продуцент. Официалното място, на което излага своите тракове, ремикси и сетове е https://soundcloud.com/diamondzbass. На Bestfest DJ Diamondz ше се появи в последната нощ със сет на Dance Arena, веднага след британския хедлайнър Friction. Стартът на нашето момче е предвиден за 2.30 ч.


DJ Phirah пък ще подгрее англичанина в същата вечер – на 7 юли, отново на Dance Arena. Представителят на родния лейбъл Future Sounds Оf Sofia ще застане зад пулта точно в полунощ. "Quality bass music for mature audience" е слоганът на лейбъла на Phirah. Точно такава е и неговата музика – лек, но дълбок, изчистен и мелодичен дръм-ен-бейс и близките му подстилове – минимъл, дэб с елементи на фънк, soulful и liquid. Любопитен е фактът, че Future Sounds Оf Sofia имат колаборация с холандското трио Noisia – хедлайнъри на Dance Arena във втората фестивална нощ – на 6 юли.

Bestfest Summer Camp е ситуиран в парк Тунари, край живописното езеро Пасарея. Фестивалът е прекрасна възможност за прекарване на цял един уикенд, изпълнен с разнообразие от музикални и всякакъв друг тип активности.

Фестивалното градче отваря врати в късния следобед в 17.00  часа и животът в него не стихва до появата на първите лъчи на слънцето на следващия ден.

Пълната програма по дни, сцени и часове:

http://bestfest.ro/editia2013/program/

На основната сцена през трите фестивални нощи ще звучи много поп-рок, хип-хоп, соул, реге и дръм-ен-бейс от артисти като NAS (US), TEXAS (UK), CHASE & STATUS LIVE (UK), THE HEAVY (UK), ENTER SHIKARI (UK) и NNEKA (NG/DE).

Второстепенната сцена, залепена за основната с идеята щом гиг на едната приключи, веднага да застъпи другата, ще се изявяват едни от най-добрите интернационални и локални рок, пънк, хардкор и метъл банди. Сред тях са Biohazard (US), подгрявани от българските момчета от Piranha, Tiamat (SE) и Soilwork (SE).

Една от най-ярките атракции през нощта е Dance Arena, на която се разиграват брейк, електро, хаус, дъбстеп и дръм-ен-бейс бийтове. Специалните гости тук са холандците Noisia, британците Joker и Friction, преди и след който на пулта уменията си ще демонстрират родните момчета DJ Diamondz и DJ Phirah. В програмата на Dance Arena забележителни имена са още CA:RO и Heath:Ward. Blazing Vibez сцената е с традиции на Bestfest и е реверанс към феновете на реге, денсхол и дъб.

Друго открояващо се и изпълнено с музика място е Groove On Stage зоната, предлагаща чил аут, хаус и IDM ритми, заобиколена от традиционния за фестивала базар за ръчно-изработени дрехи, бижута и аксесоари.

Silent Discotheque зоната е за онези, които със слушалки на уши ще се потопят в своя свят от диско, хаус, геридж, гето фънк, глич. Феновете на доброто парти ще имат възможност да избират измежду три канала от любимия си жанр.

Най-новата платформа за музика е Rock Arena – тента за акустични рок изпълнения на изявени румънски имена в този стил.

И още една новост на фестивала – наред с множеството спортни площадки и зоната за екстремни спортове, през 2013, Bestfest Summer Camp ще се превърне в арена на BMX&MTB състезание. В грандиозното шоу участие ще вземат най-добрите райдъри не само от Румъния, но и от света.

Bestfest Summer Camp е перфектният фестивален избор за всеки, който би искал да съчетае пътешестването и откриването на нови интересни дестинации с щуро парти до зори, изпълнено не само с много и все невероятна музика, но и с куп други купонджийски изживявания - спорт, изкуство, шопинг, безплатно четене на книги, пушене с наргиле, излежаване на хамак или в мек удобен фотьойл, игри, филми, театър и не на последно място разнообразно вкусно интернационално похапване и бира за не повече от 3 лева.

Ето какво представлява изживяването Bestfest:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9L8gEgjPqUs#at=10

Билети:
От 1 до 7 юли 2013!
3-дневен: 45 Еuro
1-дневен: 23 Euro

Ваучер за къмпинга: 9 Euro за целия престой на фестивала.
Деца под 12 години, придружавани от възрастен, имат безплатен достъп до фестивала!

За българи: КУПЕТЕ ДВА БИЛЕТА И ПОЛУЧАВАТЕ 2-РИЯ БЕЗПЛАТНО!!!

Билетите се продават на:

https://www.myticket.ro/en/events/bestfest-summer-camp-bestfest-park-tunari-05-iulie-2013.html

Как да стигнете до Букурещ:

С влак: Бърз влак „Румъния” заминава от София в 9:00ч. сутринта и пристига на гара Север в Букурещ в 18:33ч. Влакът минава през Русе в 15:05ч. Влак от Истанбул за Букурещ минава през Димитровград в 6:55ч., през Стара Загора в 08:11ч. и през Велико Търново в 11:01ч. Влакът „Румъния” отпътува от Букурещ към София в 12:30ч. на гара Север в града.

С автобус: От Централна авторага София всеки ден тръгва автобусна линия София РусеБукурещ с начален час 00:30ч. Цената на еднопосочен билет е 52лв., а на 2-посочен – 82лв.

Със самолет: От летище София до Букурещ летят TAR OM и Катарските авиолинии от понеделник до събота включително в часове 9:50, 16:30 и 18:50.
От летището, като официални партньори на B'ESTFEST Summer Camp, eufest предлага трансфер от Bucharest Otopeni Airport и Bucharest Baneasa Airport.

Трансферът отнема около 20 минути и е на цена в евро на равностойността на 16 лева.

Запазете своя трансфер от летището на следния линк: http://www.eufest.com/festivals/bestfest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички