Димитър Бодуров трио с Теодосий Спасов в Студио 5


Димитър Бодуров трио с Теодосий Спасов в Студио 5

3929

Съвместното клубно турне на Димитър Бодуров трио и Теодосий Спасов стигна до София.

Именитите музиканти завършват обиколката по представянето на албума си "Seven Stamps" в клуб в Студио 5. Концертът е с начален час 20.00. Вход: 10 лв.

Както MySound.bg вече писа, "Seven Sramps" е поредното доказателство за уникалната връзка на българския фолклор и съвременния европейски джаз. За четири години съвместна работа Бодуров и Спасов вече са остановили свой специален музикален диалог, базиран на фолклорни теми и мотиви. За това време те реализират различни проекти в България и Холандия. Именно там е издаден и самият диск от холандския лейбъл Challenge Records през януари тази година.

Фокусът на музиката в него е стеснен  върху по-специфичния размер - 7, познат в различните региони като ръченица, четворно, еленино хоро. В комбинация с други размери, той служи за основа на по-сложни ритми, които също са богати на възможности за интерпретация.
 
"Seven Stemps" e ентусиазиарно приет и от публиката, и от критиците. Ето и какво казват те:

Jazzenzo: "Един много убедителен и динамичен албум, с органично свързани ритми, джаз и фолклор".

Jazzflits: "Колкото повече слушате, толкова повече тайни се разкриват. Свиренето е интерактивно и понякога сериозно и съзерцателно. Идеите са ярки и силни!"

Musicframes: Музикантите са като у дома в неравноделните размери, които са много интелигентно интегрирани в музиката им".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички