Grace On Air: поп музиката като класика


Grace On Air: поп музиката като класика

4173

Поп парчета, пречупени през класическия поглед на пианистката Мария Каракушева и оперната певица Пламена Гиргинова (вляво на снимката) ще прозвучат в Sofia Live Club от 21.30 ч. на 20 февруари, четвъртък.

Класическият пианист Мария Каракушева и оперното сопрано Пламена Гиргинова ще представят своя нов проект Grace On Air. Това е изцяло нова концепция, в която хитове на поп изпълнители като Coldplay, Justin Timberlake или Lady Gaga ще бъдат интерпретирани в оригинален класически аранжимент на пиано. Оперният глас и акустичният инструмент ще придадат благородство на много познати мелодии, доближавайки се максимално до класическото звучене в концертните зали.

Двете класически изпълнителки са работили върху проекта няколко месеца, за да създадат автентичен и впечатляващ аранжимент на осемте произведения, които ще бъдат представени във вечерта на премиерата.

Пламена Гиргинова е един от най-обещаващите оперни таланти и нежната половинка на диджейския тандем Vajarov/ Paci Pac Pac, а Мария Каракушева е виртуозната пианистка, позната от авторските си проекти Classic In The House и Classic In The Jazz, в които смесва класика с електронна музика и джаз.

Вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички