Дивна застава до талантите в Големите надежди


Дивна застава до талантите в Големите надежди

3671

Дивна е ярък пример, че талантът на една звезда може да изгрее в ранна детска възраст.

Затова когато получава предложението да стане част от "Големите надежди", 16-годишната изпълнителка уверено казва "да". Така от 12 март порасналото дете чудо, както често я наричат, ще застане от другата страна на сцената и заедно с Любо Киров ще посрещне най-талантливите пеещи деца на България.

Както MySound.bg вече извести, шоуто тръгва в ефира на Нова в 20.00 ч. на 12 март.

Дивна е само на 11 години, когато заедно с Миро печели формата "Пей с мен" и дава сериозна заявка за таланта си. Първите стъпки в музиката обаче прави доста по-рано – когато е едва четиригодишна. Затова и детството й е изпълнено с разнообразни случки на сцената и извън нея. Eдна от тях е по време на гала концерта на румънския конкурс Karpatian Stars, когато токът внезапно спира. Това обаче ни най-малко я смутило – тя не само че продължила да пее, но взела и първата награда. Изключително професионално се справя и с друга инфарктна за всеки музикант ситуация – по време на участието си в "Пей с мен" забравя текста на италианска песен. За лош късмет, в този момент се поврежда и аутокюто. Дивна обаче отново запазва самообладание и, за да се измъкне от неловката ситуация, си съчинява няколко чисто нови думи на италиански.

Спомня си и още колоритни случки от детските години – как на парти по случай своя 8-и рожден ден си счупила ръката и продължила празненството в спешното отделение. Друга любопитна история е падане в градския шадраван, но не през лятото, а в студените първи мартенски дни – така не само се измокрила до кости, но и треперила от студ часове след това.

Макар и само на 16 години, Дивна има зад гърба си сериозен музикален опит. Още с първия си сингъл "Ти не можеш да ме спреш" (виж клипа ТУК) получава признанието БГ песен на престижните Годишни музикални награди на БГ Радио, следва хитът "Готов ли си за мен" и подписване на договор с лейбъла "Монте Мюзик". През лятото на 2013 се включва в хита на Били Хлапето "Слънчеви дни", а преди по-малко от месец представи "Мойта музика" по музика и аранжимент на Графа, текст на Илия Григоров и Графа. Дивна е и културен посланик на родния си град Русе с мотото "Свободен дух означава да преследваш мечтите си докрай и да не позволяваш на нищо да те спира". В духа на мотото, талантът й излиза и извън родните граници – през 2010 тя заема престижното второ място на Sanremo Junior.

Как ще се чувства в първата си роля на жури и ще разпознае ли себе си в големите надежди, които ще излязат на сцената на шоуто? Кой ще бъде третият член на журито, ще стане ясто на 12 март.

Междувременно, всички, които обичат да се забавляват и искат да станат част от публиката на "Големите надежди", могат да заявят своето желание като се обадят на телефон 0885 613 363.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички