Лили Иванова спечелила 20 бона от общинско жилище


Лили Иванова спечелила 20 бона от общинско жилище

4152

Примата на българската естрада Лили Иванова е спечелила близо 20 000 лева от покупко-продажбата на общинско жилище, показва справка на "Телеграф" в имотния регистър.

През 2001 певицата е купила апартамент от 107 кв. м в столичния квартал "Лозенец" на ул. "Кожух планина" за 71 895 лв. Продавач е смесеното дружество "Софийски имоти", а решението за цената - на Столичния общински съвет. Имотът е продаден на Лили Иванова с идеята тя да открие певческа школа за млади таланти.

По това време изпълнителката е направила големия бум с хита "Ветрове". Край нея са бившият пианист на Ку-ку бенд Георги Красимиров - Герасим, който е и композитор на шлагера, както и руският мениджър Олександър Лимар, който стоеше зад фирмата "Шайни Уърлд", припомня изданието. С екипа си Лили имаше грандиозни планове, които включваха и музикалната школа. След покупката на апартамента той бе превърнат в офис на звездата и почти всеки ден, когато не бе на концерт или на запис в студиото, тя го посещаваше и правеше срещите с колегите си. Много скоро след това обаче нещата се разсъхнаха. Иванова спря да работи и с двамата и се преориентира към други. Според слуховете, причина за разрива в отношенията им е финансова. От обкръжението на певицата казват, че тя се е чувствала излъгана в сметките, но официално никоя от страните не е коментирала публично раздялата.

След прекратяването на отношенията с Красимиров и Лимар Лили почти не стъпвала в апартамента. Близо петилетка той стоял заключен, докато един ден през 2007 тя решила да го продаде. Напук на слуховете, че го пласирала с грандиозна печалба от 150 хилядарки, певицата го продала за 90 780 лв - т.е., само с 20 бона повече, отколкото го е взела, показа проверката на "Телеграф" в имотния регистър. Екипът на вестника потърси служител на "Софийски имоти", за да разбере дали звездата е извършила някакво нарушение по договорите с имота. От фирмата обясниха, че сделката е законосъобразно сключена при нотариус, който е гарант на държавата, че документите са изрядни.Голяма част от документите на "Софийски имоти", включително и тези за апартамента на Лили Иванова в "Лозенец", са иззети от прокуратурата за проверка във връзка с делата срещу бившия шеф на фирмата Тошко Добрев.

Междувременно примата на българската естрада огласи национално турне със своя оркестър - Grand LI Orchestra, от юни до септември.

Това е първата голяма концертна обиколка на звездата от зората на демокрацията в България преди 25 години. След разтурянето на Концертна дирекция, Лили не е правила национално турне със свой бенд. Певицата, която на 24 април навърши 75 години, ще се изяви в 10 града. "Предстоящето ми национално турне за мен е голяма отговорност, а признавам - и вълнение. И тези концерти ще бъдат без никакъв компромис като оргнизация и продукция, обещава изпълнителката. "Сила да продължа винаги са ми давали моята публика и моят дух. Наясно съм какво мога и никога не съм се надценявала. Жив е примерът в живота на моите родители - честни и почтени" - с тези думи Иванова коментира творческото си дълголетие.

Тя не крие, че на Ангел Дюлгеров възлага основната отговорност по репертоара. Именно китаристът работи по новите аранжименти на подбраните песни. Ако плановете на изпълнителката се осъществят, това ще бъде една от нейните най-наситени откъм ангажименти години. Както MySound.bg писа, през февруари тя пя в Националната опера и балет. Предстоят й концертите в 10 града, а като венец ще излезе в зала 1 на НДК на 6 ноември.

Извън статистиката остават още десетки нейни камерни изяви на частни партита.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички