Адел с 4 отличия от Brit Awards


Адел с 4 отличия от Brit Awards

4454

Адел триумфира на церемонията по връчване на годишните музикални награди Brit Awards.

Както MySound.bg писа, церемонията се състоя в лондонската O2 Arena на 24 февруари.

Британската изпълнителка спечели и в четирите категории, за които получи номинации  - за солова певица, за британски сингъл на годината ("Hello"), най-престижната - албум на годината ("25") и за "Глобален успех". Дискът, чиято премиера се състоя след 4-годишно мълчание на вокалистката, не се класира за тазгодишните "Грами", защото излезе след периода на номинациите. Така Brit се превърнаха в първите отличия за разбилия рекордите по продажби запис. "Този албум беше наистина много сложен за създаване", каза певицата и благодари на своя съпруг Саймън Конеки. Приемайки приза за "Глобален успех", 27-годишната звезда не можа да сдържи сълзите си от вълнение, но успя да се овладее и благодари на публиката за нейната подкрепа и любов.

Колдплей, които откриха галата с прекрасно изпълнение на сингъла си "Hymn For The Weekend" (https://www.youtube.com/watch?v=_jgIMEk19JM&feature=youtu.be), спечелиха в категорията за най-добра британска група - девета такава статуетка в нейната дискография. Това превръща Крис Мартин и Ко. в първата банда с четири награди в тази категория и в най-призираната  формация в историята на раздаването на Brit Awards. Певецът посвети статуетката на "всички млади мъже и жени музиканти в бежанските лагери по света. Ние можехме да сме те и те можеха да сме ние", каза той пред ентусиазираната публика в залата и пред милионите британски телевизионни зрители.

Съставът започна ударно годината. Само няколко дни след страхотното изпълнение на Super Bowl 50 Halftime Show заедно с Beyonce, Bruno Mars и Mark Ronson, албумът "A Head Full Of Dreams" достигна до върха на класациите в Обединеното кралство и стана седмия запис на групата на първо място. Музикантите са носители и на наградата Godlike Genius на NME Awards.

С наградата "Икона" на церемонията посмъртно бе удостоен починалият наскоро Дейвид Боуи. Вместо Лейди Гага новозеландската певица Lorde го почете с изпълнение на песента му "Life Оn Mars". "Нямаше никой друг като него", заяви певицата Ани Ленъкс, която представи отличието. Гари Олдмън, приятел на знаменития британец, прие статуетката от негово име. "Той самият беше живо въплъщение на думата икона", каза именитият актьор.

Като най-добър солов артист беше отличен младият рок изпълнител Джеймс Бей, чиято звезда изгря с хитовете "Let It Go" и "Hold Back The River" през миналата година. За най-добър международен изпълнител беше избран тийн идолът от Канада Джъстин Бийбър. Същата награда в женската категория отиде при исландката Бьорк.

Австралийските инди рокаджии Тейм Импала надвиха сериозната конкуренция на Alabama Shakes, Еagles Оf Death Metal, Major Lazer и U2 и се прибраха със статуетка за най-добра международна група.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички