Park Live Fest, ден трети: Без сън в лятна нощ


Park Live Fest, ден трети: Без сън в лятна нощ

5582

В горещия съботен следобед пред Колодрума започнаха да се събират нетърпеливите фенове в очакване на кулминацията на първото издание на забележителния Park Live Fest. Да, кулминацията бе изненадваща. И не беше Трики (Tricky).

16.28 часът

Първият участник от последния ден беше диджеят с дълга коса - Газ Кобейн, от легендарната електронна група Фючър Саунд Ъф Лондон (Future Sound Of London). Роденият през 60-е години в Северна Англия музикант е израснал силно повлиян от манчестърската сцена, където среща Брайън Дуганс, другата половина на FSOL. Двамата оставят силен отпечатък в назряващата електронна музика в началото на 90-е.

Всички очаквахме много силен сет и го получихме, само че не веднага, защото, както Газ, каза на публиката, "първо нещо по-лежерно за загрявка". Шегуваше се, че едва ли сме дошли заради него, но изпълнението му не остави място за любезна скромност. Началото на сета му беше с индийски мелодии и записана реч за любовта, минаваща плавно в песента на Битълс (The Beatles) “All You Need Is Love”. Продължението огласи мястото с един завлядяващ и ободряващ сет в тежката жега. Рехавата публика послуша стряскащи мелодии от блусменски  електро-метъл до композиция с акустична китара и хорово изпълнение на "Here Comes Тhe Sun" на Ливърпулската четворка. Електро психеделията завърши с индийски вокали в комбнация със "Sowing Тhe Seeds Оf Love" на Тиърс Фор Фиърс (Tears For Fears). Така Газ даде газ, впечатлявайки публиката, и като бонус дори развя косата.

18.10 часът

Следващите фестивални дейци бяха Деси и нейната група Фючър Шок (Phuture Shoсk). Нетипично българската група е създадена през 2000 г. и със своя изискан ейсид джаз, соул и фънк бързо завладя интереса на изтънчените музикални фенове. Пробивът  на международното поприще пък им осигури опит като подгряващи изпълнители за много култови имена. Което, разбира се, пролича на изявата им вчера. Тяхното шоу бе между работата по нов албум. Краткото им изпъление се запомни с джаз-фънк на световно ниво и силни извивки на дълбокия глас на Деси. Приликата с Бранд Ню Хевис (The Brand New Heavies) бе директна връзка със следващата, далеч по-диско ориентирана, група-участник.

18.40 часът

Крейзи Пи (Crazy P) са събрани преди около десет години и вече са известни като сигурна карта за едно добро диско парти. Бандата е основана през 1996  диджеите Джеймс Барън и Крис Тод, които бързо разбират, че искат да се занимават както с миксове, така и с изпълнения на живо. Този стремеж ги води до манчестърско откритие, певицата Даниел Муур. Групата си набира и конвенционални инструменти като бас и ударни, които нарами и пристигна за наше развлечение в София.

Тук те бяха решени да разчупят обстановката на поляната и успяха да вдигнат градуса и празничната атмосфера. След музикално въведение с афро и латино ритми, бяхме поздравени от сцената от шеметната Даниел, чиито глас малко прилича на Рошийн Мърфи от Молоко.

Дамата беше влязла в лъщящ диско клин и черно наметало и се втурна смело в хаус-диско манията. Имаше чести обръщения към публиката с искрено желание за диалог, като ни обещаваше, че скоро ще плувнем в пот и да се стараем да направим класация за най-добър танцьор. След няколко силни викания "Park L-i-i-i-ve", Даниел слезе пред публиката и питаше всеки за името му, завършвайки гига със своеобразно диско интервю.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички