Калин Вельов и Тумбаито мачкат българската естрада


Калин Вельов и Тумбаито мачкат българската естрада

6079

Калин Вельов и неговият проект Тумбаито възнамеряват да запишат албум с латино кавъри на звездни български парчета от близкото минало.

"Смятам да направя списък с най-важните от тях, да го редуцираме до 30 парчета, от които да останат двайсетина накрая. Имаме такъв голям избор - от Леа Иванова до...Лили Иванова. Не бе, шегувам се - до Паша Христова", поясни с присъщото си чуство за хумор Вельов.

Вихреният перкусионист и неговите музиканти смятат да преаранжират хитовете неузнаваемо. "Латиното е световен хит в момента, а пък родните изпълнения са също твърде популярни, само че у нас, но предимно сред по-възрастната аудитория. Нашата цел е да ги прославим и сред по-младите, които не са били родени, когато са звучали такива велики парчета", допълни Калин.

В част от версиите ще пее и Мартин Ташев, чийто глас се чува в изпълненията "Тъмнокосо момиче" и "Ден след ден".

Работата по проекта тепърва започва. Предстои Вельов да обиколи композиторите и текстописците на песните, от които да получи разрешение за тяхното ново изпълнение. "Дано всички са сред живите, не вярвам да срещна негативно отношение към моята идея, защото тя е и да дам ново измерение на класическите за българската естрада парчета! Ама знае ли човек...", възкликна музикантът.

"За мен ще е много интересно", призна вокалистката Долорес де ла Каридад (Dolores De La Caridad).
 Дискът ще се появи най-рано през февруари-март идната година според Ташев.

"Работата е твърде сериозна и времеемка", каза Калин, който движи както соловата си кариера, така и тази с Нина Николина.            
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички