Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Отдадени на изкушението! Масивна атака от Деди Джи в София!


Отдадени на изкушението! Масивна атака от Деди Джи в София!

5955

Списание "Vice" ("Вайс") реши да покани всички на безплатно парти с известни диджеи плюс много специален гост от Бристол - Деди Джи (Dadddy G).

А ние, отзовалите се, напълнихме столичния клуб "4 км" снощи с ентусиазъм, добро настроение и крака и ръце във всички посоки на танца.

Партито се провеждаше в две съседни зали едновременно, като във всяка от тях имаше различни хора зад пултовете. Началото бе отбелязано в черната зала от Мартен, преди известен като Мартин от "ММ". Той ни почерпи с фънки-ар-ен-би брейкбийт сет, след което го смеси с класиката на DJ ШадоуSix Days”, което беше идеален преход към гвоздея на вечерта, а именно участието на основателя на трип-хоп жанра, член на култовите Масив Атак - Деди Джи.

Преди него обаче имаше още подгряваща програма.

Видеостената в бялата зала излъчваше материали в духа на глобалното лайфстайл списание "Vice". Тоест - всичко от всекидневието на скейтърите-
суперзвезди до самоубийствените атентатори. По екраните се подвизаваха и чужденци с любопитно мнение за България на английски.

Следващият герой от черната зала беше един изтъкнат джентълмен на вдъхваща уважение възраст и... на вълните на съвременната електронна клубна музика!

Луи Остин от десетилетия се занимава с джаз, минава през родната си Австрия до Южна Африка, Австралия и Ню Йорк. Но причината да го видим снощи бе увлечението му по електрониката и успешното сливане на джаза със съвременното диско. Музиката му звучи като лаундж пеене с хаус и брейкбийт ритъм. С белия си костюм, изисканите движения и песните за гаджета на задната седалка на кадилака, Луи силно зарадва младата публика.

Междувреммено, в бялата зала пултът беше зает от Деси (Фючър Шок), която след кратък загряващ сет извика на сцената любимата ни Рони от Насекомикс, глас на някои произведения на Блуба Лу и т.н.

Двете дами без излишна суматоха направиха много приятен дует на фона на бумтящия звук. Стилът им е от света на джаза, дръм-ен-бейса, боса-новата. Но не всичко бе пикантна смес. Рони и Деси запяха класически стар джаз в слушалките на стари телефони. Кулминацията на шоуто им беше изпълнението на Рони с акордеон. По този закачлив начин стигнахме до момента, когато Деди Джи се появи.

Което си е страхотно отвсякъде. Приносът на групата Масив Атак не може да бъде хвален достатъчно и затова по-добре да не го правим. Но пък се насладихме  на диджейските му изненади докрай. Той изскочи на сцената с оранжева тениска, леко омаяна походка - от полета, разбира се, и с остра прическа и обла винена чаша.

Още с първата част от сета си бристолският гигант  ни събуди - не че имаше нужда - със силна доза реге хип-хоп брейкбийт миксове. А по-нататък се поотпусна и завъртя това, което всеки чакаше - музика на Масив Атак, Unfinished Sympathy, само че ремиксирана до неузнаваемост. Този добре оценен подарък последва с още изненади, като ремикс на Дъ Уайт Страйпс и интересна комбинация от Доктор Дре и Марвин Гей.

След час и нещо прегърбване зад пулта, височайшият гост си събра плочите в раницата (която може би съдържаше и отчайващо дълго отлагания нов  
албум на Масив?).

С това завърши краткият му набег по нашите места, за който всички се надяваме да е само началото.

Една вечер, отдадена на порока ("Vice"), без съжаления.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички