Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Алехандро Санс с отличие за цялостни латино постижения на Billboard


Алехандро Санс с отличие за цялостни латино постижения на Billboard

185

Испанският певец Алехандро Санс ще бъде удостоен с отличието на Billboard за цялостни постижения на церемонията по връчването на латино музикалните награди на изданието.

Галата ще бъде излъчена от Маями по телевизия Telemundo на 20 октомври.

От пускането на "Viviendo Deprisa" през 1991 г. до последния му студиен албум "Sanz" (2021), "артистичният и личният принос на певеца разшири обхвата на латино музиката по целия свят, а влиянието му продължава да определя индустрията и днес", обоснова избора си Billboard.

Наградата за цялостни постижения в латино музиката на Billboard се връчва на изпълнител или група, които имат "продължителна и изключителна кариера, включваща артистичен и личен принос, оказал голямо влияние върху латино музиката в световен мащаб". "Дълбоко съм благодарен за това признание от Billboard и ми харесва, че церемонията се провежда в Маями. Фантастично е да съм си у дома", споделя Санс в Инстаграм.

Алехандро Санс е лауреат и на наградата "Личност на годината" на Академията за латино музика от 2017 г. Тя му е присъдена не само за музикалните постижения, но и за неговата филантропска дейност с организациите "Лекари без граници" и "Спаси децата".

Първият носител на наградата на Billboard за цялостни постижения в латино музиката е Емилио Естебан през 1995 г. Сред досегашните ѝ лауреати са мексиканците Армандо Мансанеро и Хосе Хосе, испанецът Мигел Босе и гватемалецът Рикардо Архона (Ricardo Arjona). Миналата година я спечели групата Los Ángeles Azules.

Той печели четири награди "Грами" за най-добър латино поп албум за "No Es Lo Mismo" (2004), "El Tren De Los Momentos" (2008), "Paraiso Express" (2011) и "El Disco" (2020), уточнява в сайта си Американската национална звукозаписна академия, която ги присъжда. Лауреат е на 21 награди "Латино Грами", от които три пъти за албум на годината.

Алехандро Санс е роден в Кадис, Андалусия, през 1968 г. Неговият баща е професионален китарист. Световна слава му носи още първият албум "Viviendo Deprisa" през 1991 година. Музиката му е повлияна от фламенкото. В по-ново време стилът му е еклектичен, включващ фънк, реге и соул.

Той има над 25 милиона продадени албума, като всеки от тях достига мултиплатинен статус в Испания, Латинска Америка и САЩ. Работил е с мегазвездите Алиша Кийс, Шакира, Destiny's Child, Лаура Паузини, Хуанес, Марк Антъни и Ерос Рамацоти, припомня телевизия CBS.

Снимка: Billboard

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички