Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари
Електро-глем пънк рок от Япония и Италия в клуб Live & Loud
Трио Viva с хеттрик през март
Мартенският музикален внос от Лондон с концертите на Stretch и Comet City: Plumm, DJ Snuff, Visaka и Jungle Lady

Жан Мар представи най-новата си песен "Fallin'" и интригуващо видео към нея


Жан Мар представи най-новата си песен "Fallin'" и интригуващо видео към нея

1130

Българският музикант и изпълнител Жан Мар представи последния си сингъл "Fallin'" и видеоклипа към него.

В песента той разказва как белезите, останали в душата от отминалата любов, могат никога да не бъдат заличени и мисълта за този човек винаги да те преследва. "Историята на песента е за усещането, че някой мисли за теб, въпреки месеците и годините, които са отминали след последната дума по-между ви. Усещането, че въпреки разделени и в обятията на друг, белезите са тънката нишка на свързване между хората", разказва вокалистът.

Песента е препратка към звука на рок музиката от 2000-та година. Текстът и музиката са дело на самия Жан Мар, за аранжимента се доверява на Ташо Колев (Jeremy?), а записите прави с Георги Станев (Гого). За клипа към "Fallin'" Жан Мар работи с режисьора Георги Врабчев, в който той показва момиче и момче в разгара на любовта си, сред красотата на златната есен. В края обаче става ясно, че това са само спомени, които минават през главата на изпълнителя, и за които той мисли не с тъга, а с усмивка. Фразата в парчето "Ако падна, ще ме види ли някой" символизира чувството, че понякога, когато летим всъщност стремглаво падаме и се сблъскваме с реалността.

От началото на годината, Жан Мар често концертира с няколко родни рок групи, а през март всички те се обединиха в кампания против насилието над жени - "Мъже против насилието". Това не е първата кауза, която певецът подкрепя с музиката си. Миналата година, той посвети песента си "Ain`t Just А Thing" на превенцията на рак на шийката на матката. 

Както MySound.bg вече писа, Жан Мар от години живее и твори в Швейцария. Преди 8 години се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първият ѝ собственик. Жан се познава със сестрата на ПетяЕлица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала".

По майчина линия семейството на Жан Маринов е от Бургас. Той е правнук на Руси Кожухаров, командир и основател на първата пожарна команда в града. Жан е племенник на Иван Кожухаров (Черното) – български художник-график.

Снимка: Георги Врабчев
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички