Кой спечели новия албум на Графа "Вековна гора"?


Кой спечели новия албум на Графа "Вековна гора"?

1254

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Тя беше отново беше по предложение на нашите приятели в "Монте Мюзик", в чийто меломански каталог се появи новият албум на Владимир Ампов-Графа "Вековна гора". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от луксозния компактдиск. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кои традиционни инструменти семплира Графа в песента, дала име на актуалния му албум?

Вярното е: гайда и дудук

Честито на: Ира Гигова и Красимир Михов

В диска са осем нови песни – пет от тях самостоятелни и 3 интересни дуета. Там присъстват и превърналите се в хитове "Химера", "Ти грееш", "Утре отново" в оригинална и акустична версии, заглавният трак с участието на Мистерията на българските гласове, "Ванилия" с виртуозната цигулка на Веско Ешкенази и "Prime Time" с Wosh MC и FeeL.

Силно впечатление правят трите нови колаборации, включени в албума - "Алиби", дует с Nicka, "Фиаско" с участието на Тино и "2:00 AM" с младата Лидия Ганева.

Новаторски, смели, но също и със запазената марка на Владимир Ампов – чувствени, с дълбоки, закодирани в текста и музиката послания са композициите в албума. Автор на музиката традиционно е Графа, като в песента "2:00 АМ" си партнира с Веселин ЦеновAlgoriddim. Текстовете са на Графа, а в съавторство работи с Рейчъл Роу ("2:00 AM") и NDOE ("Утре отново" и "Вселена"). Гост автори са Кирил Ампов ("Грях" и "Помниш ли"), Иван Ланджев ("Здравей и довиждане") и Свилен Ноев ("Повече от радостта"). Абсолютно лично постижение е, че китарите в целия албум са изсвирени лично от Влади Ампов. По миксинга той работи заедно с Димитър Ганчев, а мастерингът е направен от носителя на "Грами" Дейв Къч.

"Когато композирам, си представям картини, светове, образи… Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви", коментира Графа.  

Както е известно, тази година се очаква да е най-значимата в музикалния път на Графа. На 30 септември той ще изнесе първия си концерт на националния стадион "Васил Левски". Интересът към грандиозното събитие очаквано е голям поради факта, че Влади Ампов ще е първият български поп изпълнител, който прави толкова мащабно шоу.

Последната събота на септември ще е празник за почитателите на българската музика.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи.

Снимка: Нели Куртева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички