Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие


Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие

870

Когато кажем Маестро Теодосий Спасов, това не е достатъчно за "кавалджията на света".

До името му седят звания като "носител на "Грами", "артист на ЮНЕСКО", "Доктор хонорис кауза" и определенията "новатор в музикалното изкуство", творец със "свой собствен, уникален стил на свирене", един от "най-талантливите музиканти от Източна Европа", "кралят в музиката на Балканите". И всичко това не е случайно. Теодосий Спасов първи започва да свири джаз на кавал и превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз.

Както MySound.bg вече съобщи, виртуозният музикант без аналог в света заедно с The Crossover Trio от Гърция ще представят за първи път на българска сцена новия си проект в афиша на SoFest Spring 2024 в Sofia Live Club на 18 май. Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика.

Пиесите на Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо, вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще отведат публиката на прекрасно музикално пътешествие.

Престиж, стил, харизма са подходящи определения за всички събития, които предлага SoFest Spring. Елате и се потопете във вълшебния свят на изкуството, приканиха организаторите.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и в ГрабоБГ.

Още - на:

https://sofest.art/program/ и страниците на фестивала във Фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и Инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички