КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring


Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring

1209

От джаз, поп и рок музиката, през театъра до подкаст и изложби, SoFest Spring предлага на феновете си шанс да преживеят неповторими емоции.

Всяка една от вечерите в поредното издание на популярния фестивал в Sofia Live Club (между 16 и 19 май) ще бъдем провокирани от изкуство на високо ниво.

Гостите на събитието ще са първите, пред които младата и талантлива Дара Екимова ще изпълни нови, неиздавани песни от предстоящия си албум. След първия си сингъл "Бягам" и последвалите хитове "После ще му мислиш", "Дишам" и "Недей да ме будиш" в дует с Тино, харизматичната певица завладя публиката, а почитателите ѝ се умножават след всяко парче. На 16 май публиката ще има привилегията да се наслади на впечатляващо денс шоу на Дара Екимова заедно с Пламен Денчев - клавишни, Алекс Валериев – китара и танцьорите Борис Бъчваров, Виктор Ангелов, Йоана Станчева и Никол Карушкова.

Премиерата на спектакъла "Този филм" ще се състои на 17 май. Авторът на пиесата - обичаният певец, композитор и актьор Добрин Векилов- Дони я определя като "комедия с привкус на романс". За режисурата на постановката той се е доверил на Иван Урумов, а ролите са поверени на две доказали се имена - актьорите Нети Добрева и Асен Блатечки. Това че "Този филм" е комедия с привкус на мелодрама, в която не оставаш безучастен нито за момент, се видя от големия интерес на публиката при европейското турне на спектакъла.

В петъчната вечер ще се докоснем до магията на още едно изкуство с вокалния талант на три млади певици - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, или обичаното трио Viva. Те ще удивят с акапелни изпълнения, музикални интерпретации и ще представят сингли от дебютния си албум "Supernova". Техен специален гост ще е младата певица със завладяващ глас Яна Николова, която заедно с баща си Славчо Николов от Б.Т.Р. е и текстописец на песните в албума на триото.

Виртуозният музикант, без аналог в света - Теодосий Спасов, заедно с гръцките музиканти от The Crossover Trio  ще представят за първи път на българска сцена новия си проект. На 18 май меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лиоду Мохамед - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове,и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо, вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще ни отведат на едно прекрасно музикално пътешествие.

SoFest Spring ще бъде закрит с подкаст, концерт и още нещо. За първи път фестивалът ще предложи на публиката съвременния формат – подкаст, нашумяло онлайн предаване, което оживява чрез популярната рубрика "КиноСпирка". Водещата Мария Вълдобрева и нейният гост - музикантът и композитор Петър Дундаков, ще разкрият тайната за създаване на кино и театралната музика.

Купонът в неделната вечер ще продължи с една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена, която покорява меломаните с парчета, заредени с емоции и смисъл - Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Запазената марка на Стоян Янкулов - Стунджи, Иван Лечев, Веселин Веселинов - Еко, Мирослав Иванов и Стефан Вълдобрев са позитивизмът и чувство за хумор. На 19 май феновете на фестивала ще са щастливците, които първи ще чуят парчета от новия албум на Обичайните заподозрени. И не само.

Почитателите на SoFest и на енергичните, мажорни хитове на бандата ще са гости на рождения ден на фронтмена Стефан Вълдобрев. Неповторими спомени, приятни изненади, душевен екстаз, бягство от реалността -това може да изживеете всяка една от вечерите на знаковия фестивал SoFest.

Билети за SoFest Spring - в мрежата на "Ивентим" и в ГрабоБГ.

SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024.

За повече информация следете сайта на SoFest - https://sofest.art/program/ и страниците на фестивала във Фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и Инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички