Нервозно: Jоjо Mayer & Nerve в Sofia Live Club на 27 април


Нервозно: Jоjо Mayer & Nerve в Sofia Live Club на 27 април

4479

Jоjо Mayer & Nerve ще свирят в Sofia Live Club на 27 април.

Ден по-рано Jоjо Mayer пък ще представи своя уъркшоп - Drum Clinic, на същото място.  
 
Формацията превръща всеки концерт в събитие.

Група Nerve е създадена от магьосника на барабаните Jоjо Mayer през 1998 като екпериментална платформа за малка група музиканти от Ню Йорк. Увлечени по културния феномен на т.нар. интелигентната електронна диджейска култура и условията, които той създава за преход към нова музикална парадигма, музикантите се нареждат сред пионерите на движението на "електронната" музика. Само за няколко месеца момчетата нашумяват сред феновете на ъндърграунд сцената в Ню Йорк, създавайки легендарните вече партита Prohibited Beats ("Забранени ритми").

Формацията напуска Америка през 2001 и започва да представя своята музика в клубове и множество фестивали в Европа и Азия. Музиката й е съвременна и импровизирана, с електронни текстури, изпълнена с конвенционални инструменти. Нейното звучене еволюира от дръм-ен-бейс в широко разширена форма, обединяваща елементи от различни стилове в електронната музика с джаза и рока.

Магията на състава е основана на взаимодействието между Jоjо Mayer и неговия оригинален стил на "игра" с барабани с новите, революционни техники на Real Time Audio Deconstruction (Аудиодекострукция в реално време), разработени и изпълнени от Роли Мосиман.

Смесвайки техните концепции с електрическите звуци на бас китара на Джон Дейвис и солидното свирене и високо развита чувствителност на Такуя Накамура към различните текстури на клавири и тромпет, проектът демонстрира наистина уникален подход към живото изпълнение. Той комбинира електрониката и човешката изразителност в уникално изживяване в контекста на живото изпълнение. Първоначалната идея на музикантите никога да не издават студийни записи бързо се променя и след време, в резултат на непреодолимото и продължително търсене от феновете им през годините, те започват да експериментират в студиа в Ню Йорк, Берлин и Цюрих с цел да документират някои от материалите, представени на международните им турнета.

На 27 април ще можем да се слеем с ентусиазма на Jоjо Mayer & Nerve на родна почва и да се убедим в магнетичното им присъствие и съвършено изпълнение на сцената, обещаха организаторите.

Възможност да присъствате на уъркшопа на Jоjо Mayer получавате, ако закупите билет за концерта.

За тези, които искат да посетят само събитието на 26 април, цената за вход е 15 лева.

Повече информация за пропуските:

www.ticketsbg.com ; www.ticketplus.bg ; www.ticketstream.bg ; www.eventim.bg

Оше за артистите - на:

www.jojomayer.com

http://www.myspace.com/jojomayernerve

http://www.youtube.com/watch?v=5hQ992Ekcm0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички